Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mali Ždrelac otvoren za katamarane i brze brodove

Autor: Ivana Burica

30.06.2010. 22:00
Mali Ždrelac otvoren za katamarane i brze brodove

Foto: Adam VIDAS



Kroz Mali Ždrelac plovit će se do daljnjega. Osim manjih brodova, kanalom mogu ploviti i brzi linijski brodovi te katamarani. Trajektima, pak, dok se radovi ne finaliziraju, plovidba kanalom nije dopuštena
Nakon što je od studenoga 2008. bio zatvoren zbog radova na rekonstrukciji mosta te širenju i produbljenju kanala, morski prolaz Mali Ždrelac od danas je ponovno plovan!
Budući da zbog štednje diktirane recesijom radovi još uvijek nisu u potpunosti dovršeni (potrebno je uložiti još oko 8 milijuna kuna), kanal će biti otvoren samo privremeno. Iako je prvo bilo govora da će se plovni put ponovno zatvoriti 15. rujna, lučki kapetan Milivoj Maričić informirao nas je da se za sada ne zna datum ponovnog početka radova pa će se tako kroz Mali Ždrelac ploviti do daljnjega.
Osim manjih brodova, kanalom mogu ploviti i brzi linijski brodovi i katamarani. Trajektima, pak, dok se radovi ne finaliziraju, plovidba kanalom nije dopuštena.
Završetkom ovog dijela radova kanal je proširen na 40 metara i produbljen na četiri metra. Podsjetimo da je predviđena širina kanala 56 metara, a dubina mora pet metara.
Kanalom će se od danas do daljnjega moći ploviti u dva smjera, ali po točno definiranom koridoru.