Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Marko Banić najbolji košarkaš

Autor: Z L

30.06.2010. 22:00
Marko Banić najbolji košarkaš

Foto: Vedran SITNICA



U organizaciji internetskog portala košarka.hr u Novinarskom domu u Zagrebu izabrani su najbolji u protekloj sezoni. U četiri kategorije, laureati su postali Marko Banić kao najbolji košarkaš, Anđa Jelavić kao košarkašica, Neven Spahija je odnio nagradu za najuspješnijeg trenera, dok je za nadu sezone proglašen Dario Šarić.
Banić je do nagrade došao zahvaljujući tituli najvrijednijeg igrača Eurokupa, nastupa za španjolski Bilbao i ovo mu je prva nagrada takve vrste.
– Znajući o kakvoj se konkurenciji radi, ovaj izbor stvarno ima težinu. Velika je čast primiti ovu nagradu. Nadam se da ću nastaviti pružati dobre igre i u klubu, ali pogotovu u dresu reprezentacije koja je u ovom trenutku prioritet jer je pred nama veliko natjecanje – rekao je Banić prigodom primanja nagrade.
Neven Spahija, koji je po drugi put izabran za najboljeg u struci, govorio je u sličnom tonu.
– Za mene niti je bilo, niti će biti većeg priznanja od ovog. Posebno želim reprezentaciji uspjeh na SP-u u Turskoj – kazao je trener “Pamese” s kojom je osvojio Eurokup.
Anđa Marić starosjedilac je u društvu nagrađenih. Po četvrti put u karijeri prima nagradu, no ističe kako više nije tako nedodirljiva u vrhu ženske košarke. Mladi košarkaš Zagreba Dario Šarić proglašen je najtalentiranijim košarkašem na neslužbenom juniorskom SP-u te je sa samo 15 godina debitirao u NLB ligi.
 


Nowitzki slobodan igrač


DALLAS – Nijemac Dirk Nowitzki (32), najbolji košarkaš Dallas Mavericksa, obavijestio je svoj klub da nema namjeru odraditi posljednju godinu ugovora čime bi ovog ljeta postao slobodan igrač. Tako bi se Nowitzki pridružio zvijezdama poput Jamesa, Wadea, Bosha i Stoudemirea, koji ovog ljeta također mogu potražiti nove klubove. Njemački centar svih 12 NBA sezona proveo je u Dallasu.