Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nagrađen i Josip Zrilić iz DV-a Bubamara-Benkovac

Autor: Damir Maričić

30.06.2010. 22:00
Nagrađen i Josip Zrilić iz DV-a Bubamara-Benkovac


Hrvatska turistička zajednica organizirala je svečanu dodjelu nagrada i priznanja u kategoriji likovnih radova učenika/djece škola i vrtića u akciji „Volim Hrvatsku” na temu „Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode”. Na natječaj iz 20 turističkih zajednica županija i TZ Grada Zagreba pristiglo je ukupno 40 prvonagrađenih likovnih radova djece dječjih vrtića i osnovnih škola te 21 prvonagrađeni literarni rad učenika.
U Pučkom otvorenom učilištu u prelijepoj Festivalskoj dvorani uz prigodni program priznanja i poklone, vrtićima i školama novčanu nagradu, a mentorima prvi put ove godine priznanja, dodijelio je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. U prigodnom programu nastupili su Anamarija Vidović, dječji tamburaški sastav KUD-a Mihovljan i plesni klub Habanera Krapina. Nakon svečanosti, za sve nagrađene, mentore i ravnatelje, uzvanike i predstavnike medija, Hrvatska turistička zajednica organizirala je posjet u Muzej krapinskih neandertalaca. Svečanoj dodjeli nagrada nazočio je župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić.
U akciju su, kao i svih prethodnih godina, uključena i djeca i učenici s područja Zadarske županije, a i jedna od nagrada stigla je ovamo. Primili su je dječak Josip Zrilić i njegova mentorica Dinka Vuksan-Ćusa iz Dječjeg vrtića Bubamara – Benkovac. Riječ je o drugoj nagradi za dječje likovne radove.