Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Peti Garden festival kreće u petak

Autor: Marija Knežević

30.06.2010. 22:00
Peti Garden festival kreće u petak

Foto: Tomislav JERAK



Festival ovoga ljeta donosi desetodnevnu glazbenu poslasticu u dva festivalska vikenda i nešto mirnijem glazbenom tjednu od 02. do 11. srpnja
Peti po redu THE GARDEN Festival u Petrčanima ovog ljeta donosi desetodnevnu glazbenu poslasticu s potvrđenim nastupima zvijezda svjetske klupske scene.
Festival ovoga ljeta donosi desetodnevnu glazbenu poslasticu u dva festivalska vikenda i nešto mirnijem glazbenom tjednu od 02. do 11. srpnja. Naoko mirno ribarsko mjesto, Petrčane će u danima Festivala i ove godine postati mediteranski odnosno europski centar klupske glazbene scene uz dolazak izvođača i gostiju sa svih strana svijeta. Svoj dolazak potvrdile su glazbene zvijezde kao što su Henrik Schwarz, Kelvin Brown, Terry Farley , No’ Fakin DJ, Greg Wilson… Ovog će ljeta na THE GARDEN festivalu svoj debi imati Killer Whale ( The Arthur Russel Project), 2020 Soundsystem, Metro Area (Darshan Jesrani), The Revenge i brojni drugi.
Proteklih su godina brojni svjetski mediji poput THE TIMES-a, Guardiana, CNN-a, BBC-a u superlativima izvještavali o čarobnim Petrčanima i zadarskom arhipelagu.
Uz nastupe brojnih izvođača uživo u festivalskoj THE GARDEN areni smještenoj na poluotoku Pinija, Festival će i ove gostima ponuditi gostima i partije uz zalazak sunca u atraktivnom, na samoj plaži smještenom TIKI baru, nezaboravnu plovidbu brodom Argonaughty zadarskim i kornatskim arhipelagom, te noćni ples u atraktivno uređenom klubu Barbarellas.
Kako se proteklih godina za THE GARDEN Festival tražila ulaznica više organizatori svim ljubiteljima klupske glazbe preporučuju da svoju ulaznicu osiguraju na vrijeme putem službenih klupskih stranica www.thegardenfestival.eu <http://www.thegardenfestival.eu>.
Priznanja iz medija
Dugogodišnja, više nego uspješna suradnja The Garden Festivala i grada Zadra rezultirala je zajedničkim predstavljanjem na večeri nazvanoj Adriatic Odyssey koja se sredinom svibnja održava u Le Meridien Piccadilly hotelu u samom centru Londona.
Jedan od najdinamičnijih i inspirirajućih gradova Europe – Zadar, zajedno s jednim od najnagrađivanijih i najpoželjnijih boutique festivala u svijetu The Garden Festivalom predstavljen je brojnim engleskim i zapadnoeuropskim medijima i novinarima od kojih su mnogi nebrojeno puta do sada upravo Zadar proglasili kao vodeću lifestyle destinaciju na Jadranskoj obali. Uzvanike su tijekom večeri simboličnoga naziva ADRIATIC ODYSSEY uz Nicka Colgana – osnivača The Garden Festivala, animirali i predstavnici grada Zadra i Hrvatske turističke zajednice, koji su kroz zanimljivu prezentacijsku večer engleskom tržištu dokazati kako je upravo Zadar najbolje mjesto u Europi za odmor uz zanimljive vanpansionske sadržaje.
Brojnim priznanjima koja je u svijetu do sada primio zadarski THE GARDEN Festival od sada se ponosi i odličnim drugim mjestom koje je zauzeo prema izboru vodećeg europskog on-line magazina Resident advisor. Proglašen drugim najboljim ljetnim festivalom u Europi zadarski THE GARDEN Festival ostavio je iza sebe daleko veće festivale poput novosadskog EXIT-a, njemačkog MELT-a, španjolskog Monegrosa, i drugih.
Rwsidwnt Advisor vodeći je online magazin iz područja elektronske glazbe koji svoje urede ima u Londonu i Berlinu i ima preko 600.000 tisuća čitatelja mjesečno. Zanimljivo je kako je RA i svojevrsni stručni suradnik mega popularnog britanskog mjesečnika Conde Nast Traveller na način da ususret sezoni čitateljima CNTravellera predlaže top destinacije koje čitatelji moraju posjetiti. Nesumnjivo je kako na ovu listu mjesta koje morate posjetiti ovoga ljeta ulazi i Zadar upravo zahvaljujući THE GARDEN Festivalu.