Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pomagao prijatelju u polju pa mu freza isjekla noge

Autor: Suzana Bandić

30.06.2010. 22:00
Pomagao prijatelju u polju pa mu freza isjekla noge

Foto: Sebastian GOVORČIN



– Desnu mu je nogu uhvatilo u potkoljeničnom dijelu, ali lijeva mu je sva izlomljena. Kad se freza zaustavila bila mu je skroz omotana oko noževa pa su ga vatrogasci izvlačili – ispričao je jedan mještanin
Svega tri dana nakon što je pod noževima kopačice u vinogradu na Bokanjcu nastradao 13-godišnji dječak, jučer poslijepodne u polju između Poličnika i Visočana dogodila se nova nesreća u kojoj je pod noževima freze nastradao 41-godišnji Damir Ukalović iz Suhovara, inače umirovljeni branitelj. Nesreća se dogodila nešto prije 16 sati kada su 41-godišnjak i njegov prijatelj Hrvat Šarić iz Poličnika krenuli frezati polje. Hrvat je krenuo s jedne strane oranice, a Damir s druge, no u trenutku kad je na kraju oranice htio zaokrenuti frezu, noževi su mu zahvatili nogavicu od hlača, a potom i obje noge.
– Desnu mu je nogu uhvatilo samo u potkoljeničnom dijelu i s njom mislim da neće imati problema, ali lijeva mu je sva izlomljena. Nju su noževi zahvatili i povukli, a kad se freza zaustavila ta mu je noga bila skroz omotana oko noževa. Stravično je bilo gledati. Dosta je reći da su ga vatrogasci došli izvući ispod freze i osloboditi mu nogu – ispričao nam je jedan od mještana koji su se jučer na mjestu stradavanja okupili nakon što je Damir kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu.
Mjesto stradavanja nedugo nakon nesreće obišli su i Damirov otac i rođak koji su nijemo i s nevjericom gledali tragove na mjestu nesreće. Njihovu je obitelj, kako su nam ispričali mještani, stravična nesreća pogodila još prije 15-ak godina u kojoj je u obračunu vatrenim oružjem u privlačkom disco baru smrtno stradao Damirov brat. Damir je oženjen i otac jednog djeteta, a žive u obiteljskoj kući u Suhovarama zajedno s njegovim roditeljima.