Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pritvoren Zadranin koji je pljačkao trgovine

Autor: Minja Gugić

30.06.2010. 22:00
Pritvoren Zadranin koji je pljačkao trgovine


Nakon što je protiv njega dovršeno kriminalističko istraživanje te je podnesena kaznena prijava zbog pet kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, Zadranin u dobi od 28 godina u utorak je priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Borisu Babiću, koji mu je po završetku saslušanja odredio pritvor koji može trajati do mjesec dana.
Naime, policajci Druge policijske postaje u Zadru zajedno s paškim policajcima tijekom kriminalističkog istraživanja došli su do saznanja da je on u razdoblju od 11. prošlog, pa do 27. ovog mjeseca počinio pet pljački.
Tri je provale počinio u trgovine Bakmaz i to u Šibenskoj ulici i na Putu Gazića, jednu u trgovački obrt Plus na Putu Plovanije u Zadru, a jednu u obiteljsku kuću u mjestu Mandre na otoku Pagu.
Iz trgovina je krao cigarete, kavu, suhomesnate proizvode i ostale prehrambene artikle, a iz obiteljske kuće novac. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na preko 60 tisuća kuna.
Na traženje istražnog suca, policajci su obavili i pretragu njegova doma i vozila koje koristi gdje su i pronašli dio ukradenih stvari.