Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Putovnicu u ruke i u Europsku uniju

Autor: Šime Ćurko

30.06.2010. 22:00
Putovnicu u ruke i u Europsku uniju

Foto: Vedran SITNICA



Zadrane prva utakmica očekuje sutra protiv Nafte iz Lendave, a do 8. srpnja momčad sa Stanova odigrat će još tri utakmice
Najmlađi su povukli najviše. Tako je to uvijek, kasnije kad malo porastu neki će drugi (po)vući umjesto njih. Trebalo je naramak opreme ubaciti u autobus koji je nogometaše Zadra jučer odveo na desetodnevne pripreme u Moravske Toplice. Kad su juniori sve spremili u prtljažni prostor preostalo je još smo jedno – zajedničko fotografiranje. A to nije uvijek lako jer društvo sa Stanova nerado staje pred fotoobjektive, a u ovom slučaju i pred jednu televizijsku kameru. Tek se nakon intervencije Josipa Bajla, sportskog direktora, stvar pokrenula. Ljut valjda što je trebao toliko galamiti na igrače da obave profesionalnu dužnost Bajlo se povukao sa strane i nije se fotografirao.
– Nije lako s njima – promrmljao je Bajlo u bradu i prihvatio se obveze izvještavanja s trening utakmica koje će Zadar igrati u Sloveniji i Mađarskoj. Sada kad je dogovorena suradnja s Bajlom, okrenuli smo se Zebiću koji od priprema u Sloveniji ima velika očekivanja.
– Najvažnije su nam utakmice. Zato i idemo u Moravske Toplice budući da je na tom području dosta momčadi na pripremama s kojima možemo igrati jake pripremne utakmice. Čeka nas veliki posao, u momčadi je dosta mladih igrača, s tim da će neki od njih prvi put proći ovakve pripreme. Nažalost, nemamo mnogo vremena za čekanje mladih igrača. To je kao da bacite dijete u more, pa tko propliva taj će igrati, a oni drugi više neće biti u kadru – kaže Zebić koji ostaje pri tome da se momčad za sljedeću sezonu treba pojačati.
– Tražimo dva-tri pojačanja, ali to nije lako realizirati. Zna se kakva je situacija u klubu i zato nije jednostavno dovesti igrače koje bismo željeli. Razgovarat ćemo s Hajdukom i vidjeti imaju li oni igrača koji bi nas zanimali. Tražimo i dalje lijevog bočnog i organizatora igre u veznoj liniji – zaključio je Zebić.
Zadrane prva utakmica očekuje sutra protiv Nafte iz Lendave, a do 8. srpnja momčad sa Stanova odigrat će još tri utakmice. Najprije s dva mađarska prvoligaša ZTE-om i Kapošvarom te češkom Sigmom iz Olomouca. Sva tri protivnika imaju kvalitetan igrački kadar, a Zebić napominje da je ZTE mađarski predstavnik u Europskoj ligi. Eto, još je ostalo zaključiti s hitom Daleke obale od prije 20-ak godina. Marijan Ban u uspješnici pod nazivom “U autobusu” ovako je pjevao:
– Šofer je ubacio u prvu i krenio.
Krenuo je vozač i odveo Zadar u – Europsku uniju. Zato su i Zadrani mahali putovnicama pred ulazak u autobus jer tko je zaboravio putovnicu Sloveniju i Uniju neće vidjeti…
 


Devet juniora među 25


U Sloveniju je Zebić poveo 25 igrača: Ježina, Gluić, Perinić, J. Bilaver, Žilić, F. Bilaver, Sarić, Šimurina, Milin, Torbarina, Mršić, Begonja, Skočibušić, Terkeš, Šare, Con, Jerbić, Gospić, Banović, Puljić, Santini, Gregov, Anić, Peraić, Glumac. Dakle, čak devet igrača koji su lani završili juniorski staž ili su još uvijek juniori.




 


Ćurjurić ostao u Zadru


U odnosu na momčad koja se okupila 15. lipnja, kada je odrađen prvi dan priprema, u Sloveniju nisu otputovali Anton Ivan Vasilj, Ivan Ćurjurić i Ivan Mandić. Vasilj je operirao rame i očekuje ga šestomjesečni oporavak, a iznenada je s liste putnika za Moravske Toplice otpao Ćurjurić koji je jučer bio u bolnici na liječničkim pretragama. Ćurjurić ima određenih zdravstvenih problema.
– Vidjet ćemo što će pokazati nalazi. Ukoliko bude sve u redu naknadno ću otputovati u Sloveniju – kaže Ćurjurić.
Na Mandića Zebić očito ne računa, pa će se ovaj mladi veznjak vratiti u juniorsku konkurenciju.