SDP izišao, HDZ ušao u koaliciju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
pag_diogen suljic_fabijanic
Alenka FESTINI
Predsjednik GO HDZ-a Pag Diogen Šuljić i gradonačelnik Ante Fabijanić

GO HDZ-a Paga potpisao je koalicijski sporazum s HSP-HSLS-HNS-HSS-om i Nezavisnim vijećnikom Milom Mandičićem, potvrdio je paški gradonačelnik Ante Fabijanić na konferenciji za novinare na kojoj su još bili nazočni predsjednik paškog HDZ-a Diogen Šuljić, zamjenik gradonačelnika Tino Herenda i predsjednik paškog HSS-a Miro Butković.

- Nakon što su SDP-ovci izišli iz koalicije, vladajuća koalicija HSP-HSLS-HNS-HSS ušla je u pregovore s HDZ-om i sada smo dobili novog koalicijskog partnera u radu Gradskog vijeća. Mi smo upozoravali SDP na nekorektan rad punih godinu dana, što oni očito unutar svoje stranke nisu mogli riješiti. Sada imamo staru koaliciju, bez SDP-a, a kao novi ušao je HDZ. U našem sporazumu koji smo potpisali dogovoreno je da novi predsjednik Gradskog vijeća bude iz redova HDZ-a, pojasnio je gradonačelnik Fabijanić.

Diogen Šuljić istaknuo je kako HDZ ima tri vijećnička mandata u Gradskom vijeću i po broju vijećnika druga je politička stranka po zastupljenosti.

- Mi sada imamo novi koalicijski sporazum o međusobnoj suradnji na razini Gradskog vijeća i provođenju politike Grada Paga. Kao najvažnija točka sporazuma je da HDZ daje predsjednika Gradskog vijeća i normalno u koalicijskim dogovorima provoditi će se politika HDZ-a kroz kompletnu politiku koja će biti dogovorena u Gradskom vijeću i izvršnoj vlasti Grada. Odluku o sklapanju koalicijskih sporazuma potpisuje predsjednik stranke, što je definirano Statutom HDZ-a, odnosno potpis predsjednika je volja političke stranke. Vodili smo razgovore oko ulaska članova HDZ-a umjesto članova SDP-a u Savjet gradonačelnika, međutim, gradonačelnik Fabijanić će u konačnici odrediti i imenovati svoje suradnike, rekao je Šuljić.

Gradonačelnik Fabijanić je dodao kako je red nakon što je SDP raskinuo ugovor s koalicijski partnerima, da članovi te stranke podnesu ostavku na dužnosti Savjetnika gradonačelnika.

- Istupanje iz koalicije podrazumijeva da oni iziđu s svih pozicija koji su imali, rekao je gradonačelnik Fabijanić te istaknuo kako se o imenima novih savjetnika gradonačelnika nije razgovaralo s HDZ-om.

Tino Herenda je na kraju konferencije rekao da ova koalicija poziva sve vijećnike, ali i one političke stranke koje nisu u ovoj koaliciji da nastave raditi na dobrobit Grada Paga. Mi smo otvoreni i transparentni i svaki oblik suradnje pozdravljamo. Ne želimo biti neprijatelji već politički suradnici, poručio je Herenda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno