Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Katarina Vulić učenica generacije

30.06.2011. 22:00
Katarina Vulić učenica generacije


Želim vam svima da upišete školu koju namjeravate upisati, da ostvarite svoj san i da u srednjoj školi budete jednako dobri kao što ste bili ovdje. Hvala vam na vašem doprinosu ovoj školi, hvala i svima koji su radili s vama, od vaših učiteljica koje su vas vodile prve četiri godine, pa do vaših razrednika, kazao je Marko Marin


Svečana podjela završnih svjedodžbi, nagrada i pohvala  za ukupno 187 učenika, koji su završili osmi razred održana je jučer u  OŠ Šimuna Kožičića Benje. Ovom je  prilikom održan prigodni program  koji su organizirali sami učenici, a  prije njegova početka te konačne  podjele nagrada i priznanja, okupljenima se obratio Marko Marin,  ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića  Benje.
– Kao što sad s nestrpljenjem  čekate svoje svjedodžbe, koje označavaju završetak vašeg osnovnoškolskog obrazovanja, s jednakim  ste nestrpljenjem krenuli u prvi razred, kad ste na istom ovom mjestu  čekali da vidite svoje učiteljice. Vjerujem da ćete našu školu u najljepšem svjetlu predstaviti i u srednjoj školi koju upišete, kazao je  Marin, podsjetivši da o uspješnosti  ove zadarske osnovne škole govore i  njihovi iz godine u godinu sve bolji  rezultati kao i činjenica da je u  protekloj školskoj godini na školskim natjecanjima nastupilo 495  učenika, na županijskoj razini nastupilo je 148 učenika, dok je na  državnoj razini različitih natjecanja  nastupilo ukupno 27 učenika OŠ  Šimuna Kožičića Benje.
Ravnatelj je potom posebne pohvale uputio učenicima koji su nastupili na državnim natjecanjima.
– Želim vam svima da upišete  školu koju namjeravate upisati, da  ostvarite svoj san i da u srednjoj školi  budete jednako dobri kao što ste bili  ovdje. Hvala vam na vašem doprinosu ovoj školi, hvala i svima koji  su radili s vama, od vaših učiteljica  koje su vas vodile prve četiri godine,  pa do vaših razrednika s kojima ste  završili osnovnu školu, kazao je Marin, nakon čega je započeo prigodni  program u sklopu kojeg su se i  učenici uime cijele generacije lijepim  riječima zahvale oprostili od svojih  kolega i svih nastavnika i ostalih  djelatnika škole.
Uslijedila je potom i podjela nagrada najboljim učenicima pojedinih  odjela, a zatim i proglašenje učenika  generacije. Ove je nagrade podijelio  Boris Colić, pedagog škole, i to  najboljoj učenici 8.a razreda Katarini Vulić, zatim Dori Rukavini,  najboljoj učenici 8.b razreda, potom  Matei Peričić, najboljoj učenici 8.c  razreda, Mateju Radoviću, najboljem učeniku 8.d razreda, potom Sari  Perić, najboljoj učenici 8.e razreda te  Morenu Martinoviću, najboljem  učeniku 8.f razreda. Učenicom generacije proglašena je već spomenuta Katarina Vulić, učenica 8.a razreda, koja se prigodnim govorom  obratila uime svih nagrađenih.
Uslijedilo je potom i uručenje nagrada učenicima koji su nastupili na  Međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan”, na kojemu je među  24 tisuće učenika iz cijelog svijeta  nastupilo i deset učenika iz OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Nakon pozdrava upućenih profesorima škole koji završetkom ove  školske godine odlaze u mirovinu,  uslijedila je i zajednička fotografija  najboljih učenika iz svakog odjela sa  svojim razrednicima.