Kup sv. Ivana Sulimanu i Buškuliću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ribolov_sitna riba

Prošlog tjedna, u ozračju  svečane proslave Dana hrvatske nezavisnosti, u Viru  je, odnosno u akvatoriju  otoka Vira, održano tradicionalno natjecanje u sportskom ribolovu iz brodice.  Nastupilo je 17 domaćih  sastava te 3 ekipe gostujućih  ribolovnih društava, Orade  iz Paga i muška i ženska  ekipa Donata iz Zadra.

Započelo se vrlo rano, već  u 6 sati ujutro i uz vrlo lijepo  vrijeme i dosta mirno more,  na okupu se našlo 20 brodica. Lovilo se sa sjeverozapadne strane otoka Vira,  a nakon 4 sata lova, ulov je  predan na matični broj gdje  je izvršeno vaganje.

- Vrlo sam zadovoljan  odazivom naših članova koji  su prijavili preko 20 ekipa -  naglasio je predsjednik  društva Ante Tonći  Liverić.

 Paška Orada, u sastavu  Oliver Alaburić i Amir Arnautović bila je najuspješnija ekipa, koja je za vrijeme  od 4 sata ulovila čak 8,20 kg  vrlo vrijedne ribe, čime su  bili i najuspješniji dvojac.  Zadarski Donat nastupio je  s dvije ekipe, muškom i ženskom. U njihovom dvoboju  bolje su se pokazale seniorke, Davorka Volarević i Renata Sić, koje su ulovile  2,70  kg i bile za 20 dekagrama  bolje od seniora u sastavu  Robert Antičević i Josip  Gatara. Gostujuće ekipe  nastupile su izvan konkurencije domaćih natjecatelja.

Najuspješniji domaći dvojac bili su Selim Suliman i  Radoslav Buškulić, koji su  ulovili 4,45 kg i kojima je  pripala zlatna plaketa Kupa. Nešto malo su zaostali  Aleksandar Peruza i Svetko  Surać s ulovom od 3,40 kg i  Roberta Liverića i Vite Liverića s ulovom od 3,30 kg.  Dodajmo da je Vito Liverić  bio i najmlađi sudionik, koji  je sa svojih 6 godina uvelike  pomogao svom ocu Robertu da osvoje brončano  odličje. Vito je kao najmlađi  sudionik posebno nagrađen.

Ipak, najviše pljeska i plaketu za fair play, dobili su  Zoran Bradica i Igor Harmund, koji nisu ulovili ni  jednu ribu, pa su ih proglasili i eko čuvarima morske faune.

 

Redoslijed domaćih ekipa

Selim Suliman-Radoslav Buškulić  4450, 2. Aleksandar Peruza-Svetko Surać  3400,  3. Robert Liverić-Vito Liverić  3300,  4. Davor Liverić-Marinko Liverić  3290,  5. Nediljko Čepić-Branimir -Begonja  2340.

Redoslije gostujućih ekipa

Oliver Alaburić-Amir Arnautović 8200,  2. Davorka Volarević-Renata Sić  2700,  3. Robert Antičević-Josip Gatara  2500.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno