Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Doris Pinčić: Odvratno je samo dok se spremaš baciti, a onda je ODLIČNO!

30.06.2012. 22:00
Doris Pinčić: Odvratno je samo dok se spremaš baciti, a onda je ODLIČNO!


Novinari, sportaši i poneka poznata osoba bili su dobitna kombinacija za natjecanje u skakanju bungee užetom s Masleničkog mosta. Šaroliko mnoštvo na mostu svako malo promatrali su i začuđeni vozači, a na rampi iznad Masleničkog ždrila moglo se vidjeti uistinu svašta, od hrabrih zaleta na lastu, pa do onih “na prepelicu”, odnosno na noge. Bilo je tu i vriskova koji su se čuli duž cijele morske pučine, ali i beštima i ljutitog odustajanja njihovih autora. Sve u svemu – i više nego zanimljivo.
Iako joj je to bilo već drugi put, nekoliko sekundi koncentracije i odluke tražila je i zadarska glumica Doris Pinčić, kojoj je, kaže, to ovaj put ipak bilo nešto teže.
– Nije dobar osjećaj kada se trebaš odlučiti i baciti, ali zato kada skočiš je odlično. Recimo da je proporcionalno dobro tijekom skoka, koliko je i odvratan dok se spremaš, pojasnila je glumica koja skok s mosta više preferira od drugih alternativa bungeeja, kao što su beton i ljudi koji se nalaze ispod.
– Priroda je oko tebe i stvarno si kao ptica u tih pet sekundi koliko letiš. Pravo rasterećenje.
Serija “Larin izbor” u kojoj igra glavnu ulogu kreće u drugu sezonu, no ovakve izlete u akciju na sceni i scenariju ipak neće biti.
Uz Doris, s Masleničkog mosta skočio je i još jedan poznati Zadranin – Ivan Šarić. Uvijek za šalu, Ivan je prije skoka priznao kako je svojoj majci ipak odlučio prešutjeti ovaj podatak. Priopćit će ga joj tek za ručkom koji je slijedio kasnije poslijepodne.
– Znam točno što bi rekla. Rekla bi; “Nema šanse da ćeš se bacit. Budeš li se bacio, ja ću te, ali bez užeta!”, kroz smijeh je prokomentirao Ivan, dodajući da je i inače sam adrenalinski “junkie” tako da jedva čeka skok. Tu su boksanje, surfanje, sve što izaziva adrenalin. Pojašnjava:
– Volim testirati sebe, a ovo je jednostavno jedna od onih stvari koja se nalazi na listi koju trebaš odraditi prije nego umreš, zaključio je ovaj mladi voditelj, komičar i glumac. Svoj skok odradio je bez oklijevanja, preskačući tako dobronamjerne savjete upućivane prije skoka, a sažete u kratkoj riječi: „Neeeemoj!”
Ukoliko im se želite pridružiti, Dankova ekipa će na Masleničkom mostu biti prisutna od danas svakog dana do kraja ljeta. Potrebno je sa sobom ponijeti svega malo dobre volje – i puno hrabrosti.


Zimic: Svaka godina je sve bolja i bolja


Ključna pokretačka energija i za ovogodišnje natjecanje bio je Danko Zimic iz agencije Izazov koji je po svim skakačima završetku skoka uručio diplome i majice. Ovo natjecanje ujedno je i znak otvaranja sezone bungee skokova s Masleničkog mosta, a Zimic očekuje dobru ovoljetnu sezonu.
– Uvijek vjerujem u bolje, a i vrijeme pokazuje da sam uvijek u pravu – svaka godina je sve bolja i bolja. Do sada, najviše klijenata za adrenalinski skok imao je među Hrvatima, dok su od ostalih nacija najbrojniji Nizozemci.
– Po meni je to potpuno normalno jer njihovo najveće brdo ima 50 metara, a naš bungee skok 56, uz osmijeh je zaključio Zimic.