Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uspjeh koji je donio veliko samopouzdanje

Autor: Andrija Dešpoja

30.06.2013. 22:00
Uspjeh koji je donio veliko samopouzdanje

Foto: Marin GOSPIĆ



Nakon Mersina dobio sam poziv za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu u listopadu ove godine. Tamo imam veliku šansu dobrim rezultatom možda ostvariti i plasman na Olimpijske igre u Rio – kazao je Filipi


Josip Bepo Filipi posljednjih dana plijeni veliku pozornost hrvatskih, a posebice zadarskih medija. Srebrna medalja u boksu donesena iz turskog Mersina gdje su se održale Mediteranske igre veliki je uspjeh o kojem će se još dugo govoriti (i pisati). Posebni značaj tom srebrnom odličju daje način na koji je do njega ovaj mladi talentirani zadarski boksač došao, a i podatak da je to jedina boksačka medalja jednog Zadranina na velikim natjecanjima od stjecanja nezavisnosti. Zato su mu dojmovi s netom završenog boksačkog turnira na kojem je imao naporan ritam odradivši čak četiri borbe u pet dana više nego pozitivni.
– Mediteranske igre su velik događaj i doista sam oduševljen svime na što sam u Turskoj naišao. Bila je vrhunska organizacija, odličan smještaj te što je najvažnije imao sam odlično društvo u ostalim hrvatskim reprezentativcima tako da nosim samo lijepe uspomene – kaže Filipi koji se potom osvrnuo i na tijek turnira na Igrama.
– Imao sam naporan tjedan u kojem sam imao čak četiri borbe u pet dana. Nije bilo lako, štoviše jedini sam morao u ring četiri puta, a i uz to me odmah u prvom kolu čekao najteži mogući protivnik Alžirac Bouloudinat Chouaibu, inače četvrtfinalist posljednjeg Svjetskog prvenstva u Bakuu, osvajač bronce na Svjetskim borilačkim igrama te srebrni s Afričkih olimpijskih kvalifikacija lani. Nakon tog meča u kojem sam izvojevao pobjedu nekako sam se oslobodio i dalje sam protiv Francuza Dianea, pa Crnogorca Milačića u polufinalu imao veliku nadmoć u ringu.
Nakon srebra s Mediteranskih igara promijenilo se mnogo toga. Pogled u budućnost mnogo je optimističniji nego prije odlaska u Tursku.
– Definitivno situacija je mnogo bolja nego prije odlaska u Tursku. Ovaj uspjeh me napunio velikom dozom samopouzdanja i odmah su se otvorile neke nove mogućnosti. Tako sam dobio poziv za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu u listopadu ove godine. Tamo imam veliku šansu dobrim rezultatom možda ostvariti i plasman na Olimpijske igre u Rio. U amaterskom boksu je teško doći do velikih natjecanja. Treba imati sreće uopće dobiti priliku, pa sreće u ždrijebu i sreću da taj dan budete maksimalno spremni. Ciljeva svakako ima i nastojat ću sa što kvalitetnijim pripremama približiti im se što više mogu. Trenutačno se želim samo malo odmoriti, jedno 15-ak dana i sabrati dojmove, a onda krećem u novi težak rad.