Sezona kiselih prognoza

Slika korisnika admin
KAKO JEDAN FILM RAZVUĆI NA TRI DANA

Moram priznati da me ovo što je radio RTL jako naljutilo. Film je  "Parada", dobar  je, smiješan i tragičan u isto vrijeme i dobro ga je  prikazati, ali ne na ovako prefrigan način kako to radi RTL. O čemu se  dakle radi? Film ide tri dana za redom, počinje u 21.20, a završava u  22.10, dakle skoro puni sat vremena, što znači da sve skupa traje cca tri  puna sata. Problem je u tome što film, prema službenim podacima, traje  samo 115 minuta pa se postavlja pitanje što gledamo ostatak vremena,  više od trećine termina. E, pa ovako su to zamislili ovi iz RTL-a. Prvo ide  najava, a u sljedeće dvije epizode pod nazivnikom "gledali ste" se potroši  nekoliko minuta. Naravno, na kraju svake epizode ide i "gledat ćete" gdje  prikažu ono što će se gledati, tj. pola sljedeće epizode, a vrijeme samo  prolazi. Prava radnja zapravo i ne počne, a naravno odmah krenu i  reklame, ali ne one brzinske kakve vidimo na sportskim natjecanjima,  nego one temeljite koje traju preko desetak minuta, taman da odete u  dvorište, malo potrčite za kokoškom, zakoljete je pa je očerupate. Onda  vas pozovu iz kuće, jer je film konačno nastavljen i niste se ni opustili, a  ono iznenada, opet reklame. Vraćate se svojoj koki pa je namažete  začinima, stavite u pećnicu i onda polako, komotno, ogulite koje kilo  krumpira... I da sada ne nabrajam još pripremu salate, namještanje stola  i svega ostalog. Činjenica je da od ta tri sata više od jednog sata otpada na  "gledali ste", "gledat ćete" i na gomilu reklama. Jednom riječju -  bezobrazno prema gledateljima.

KAKAV NAS VAL NA KRAJU OČEKUJE - HLADNI ILI  TOPLINSKI?

"Stiže paklensko ljeto", "udarni val vrućine", "neizdržive  temperature"... Ovakve i slične najave svako malo možemo čuti u  informativnim tv-emisijama. To je normalno, iz razloga tog što je ljeti  inače vruće i to nas ne bi trebalo iznenaditi. Problem je u tome što takve  najave idu i idu, a meni je sve hladnije. Jutros sam se npr. smrznuo i  izvlačio jakne i košulje iz ormara. Uz to, na televiziji onda krenu ovakva  upozorenja: "Zima nas još nije ostavila", "ne spremajte odjeću u  ormare"... Mislim, sve je to u redu, ali pokazuje koliko ljudi sa televizije  vole dramatizirati i stvarati senzaciju od svake gluposti. Ispada da jedan  dan treba odijevati zimski kaput i gojzerice, a već sutradan se zavući u  frižider i polijevati se hladnom vodom. Problem je u tome, što ako od  prognoze vremena stvaraju ovakve nepotrebne senzacije, što se onda  može očekivati kada su u pitanju ozbiljnije stvari.

IZ ČISTA MIRA SNIJEG PAO U SRED ZIME

Kada smo kod vremena, ne mogu zaboraviti jednu šalu od prije  tridesetak godina iz jedne humoristične radio emisije kada je kao važna  vijest izgovoreno - "snijeg nas je i ove godine nemilo iznenadio. Iz čista  mira je pao usred siječnja". To je bila zafrkancija na temu kako svake  zime snijeg prvo pada tri dana i tri noći pa se tek onda, kada se blokira  sve živo u zemlji, netko sjeti poslati ralice. Tako ovih dana opet u  vijestima slušamo kako su "Kiša i vjetar izazvali totalni kaos", "Smak  svijeta u Istri", "Trogir potpuno pod vodom", "U Splitu paraliziran  promet" i sl. U većini tih vijesti glavna je stvar da je infrastruktura /je li  se to tako kaže?/ totalno zakazala, kako je odvodnja katastrofalna, šahtovi  onakvi i ovakvi  i sve je to loše, jadno i nikakvo. Svi smo dakle nemilo  iznenađeni.

VELIKI ŠOK KOJI TO NIJE

Ove praznične dane nam je pokvario naš bivši Zadranin Ratko Rudić  koji sada trenira do sada nepoznatu vaterpolo reprezentaciju Brazila i koji  je s njom u Bergamu pobijedio naše "barakude". I sada se po medijima  svi čude, spominju sramotu, katastrofu i sl. A sve to potpuno pretjerano i  nepotrebno. Rudić je najbolji svjetski trener i logično je da pobjeđuje  svih, pa i nas. Da smo ga zadržali na klupi sada bismo mi pobijedili njih,  kao što smo uostalom s njim bili svjetski prvaci. Koliko je i za najbolje  ekipe važan dobar trener vidjeli smo po odličnim rezultatima nogometaša  i rukometaša dok su ih vodili pravi treneri npr. Bilić ili Červar, i moramo  se pomiriti da je to tako. Dotle se moramo tješiti "odličnim šestim  mjestom" i to slaviti kao uspjeh.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno