Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ćurko: Šokiran sam svojom smjenom

30.06.2016. 22:00
Ćurko:  Šokiran  sam  svojom  smjenom


Tomislav Ćurko više nije direktor Čistoće – tako je jučer  odlučeno na sjednici Skupštine gradskog komunalnog poduzeća.
Njegovu dužnost preuzima dosadašnji tehnički direktor Dragan Maračić. Od članova Skupštine saznajemo kako je svih 12 načelnika općina  podržalo Ćurka, ali je Grad većinski vlasnik i kao takav ima zadnju riječ.  
Ćurko kaže kako je šokiran Kalmetinom izjavom o tome da je do smjene  došlo jer se protivio izgradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim koji je krucijalno važan projekt i za Zadar i za Zadarsku  županiju:
– To mi je prvi glas! Da sam se protivio tom projektu sigurno bi me gradonačelnik ili netko drugi u gradu ili Ministarstvu zaštite okoliša dosad  upozorili i odredili moj drugačiji pristup toj problematici. Ali, to nema  veze s istinom, dapače, podržavao sam taj projekt i sve ovo vrijeme tako i  postupao. Zato mi je ova smjena šok jer su mi razlozi nejasni i odgovorno tvrdim da nemaju veze ni sa kakvim mojim protivljenjem izgradnji  Centra za gospodarenje otpadom. Ipak, sve čestitke mom kolegi Maračiću za kojega sam uvjeren da će odlično voditi tvrtku  – napominje  Ćurko, a o tome vidi li svoju budućnost u ovoj tvrtki, prije svega u HDZ- u, kaže:
– Jasno mi je da mi je Kalmeta ovim potezom poslao poruku, ali član  sam stranke još od 1991. godine i ovakve me stvari ne mogu poljuljati.  Poručujem im da nema šanse za to, naprotiv, odlazim da bih se vratio još  jači. Jer u svemu ovome ima jedna vrlo važna stvar, a ta je da sam na  Skupštini dobio podršku svih načelnika općina, što dovoljno govori o  mome radu. Na tome im od srca zahvaljujem i s ovog posla odlazim mirne savjesti znajući da sam tvrtku dobro vodio. Što se tiče Čistoće, najprije ću uzeti godišnji odmor i pokušati zaboraviti sve ovo. Zasad ostajem  ovdje,  a kasnije ćemo vidjeti. Iskreno, o tome još nisam razmišljao jer  zaista nisam vidio nikakvih razloga za moju smjenu, pogotovo zbog pozitivnih rezultata što sam ih proteklih godina ostvario – kaže Ćurko.