Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Dojučerašnji (do)kapetan Zadra novi je igrač Cibalije

30.06.2016. 22:00
Dojučerašnji (do)kapetan Zadra  novi je igrač Cibalije


Dojučerašnji dokapetan Nogometnog kluba Zadar, ili bolje reći kapetan jer je Jakov Surać često izbivao s travnjaka u prošloj sezoni, odnedavno je igrač vinkovačke Cibalije. Da budemo posve precizni Jerbić bi ugovor trebao potpisati ovih dana, ali, kako nam je i sam potvrdio, sve je već dogovoreno. Kao što je poznato Cibalia je pod ravnanjem zadarskog nogometnog i trenerskog stručnjaka Stanka Mršića u “foto finišu” Druge HNL uspjela izboriti prvo mjesto i direktan povratak u prvoligaško društvo. Naravno, sada se pojačavaju, a trener Mršić itekako je upoznat s kvalitetama Jure Jerbića i kojem je namijenio ulogu jednog od stupova obrane kluba sa Bosuta.
Pripreme Vinkovčana su u punom jeku, a s obzirom da su imali dva dana odmora Jerbić je zajedno s trenerom nakratko doputovao u rodni Zadar. Kao i uvijek pronašao je malo vremena i za Zadarski list u čijoj je režiji i drugu godinu zaredom dobitnik Trofeja “Hrvoje Ćustić”.
– U Zadar smo trebali doputovati u četvrtak, ali smo sve pomakli dva dana ranije, tako da se već danas (op.a. jučer) vraćamo za Vinkovce – kazivao je Jerbić koji se odmah javio na naš telefonski poziv.Godinu plus godinu?- Ako me pitate za ugovor s Cibalijom još ga nisam potpisao, ali sve smo dogovorili i za dan ili dva trebao bi biti riješen i taj administrativni dio posla. Dogovorio sam vjernost Cibaliji na dvije godine, tj. na godinu dana s mogućnošći produljena ugovora na još jednu. U svakom slučaju jako sam zadovoljan i maksimalno koncentriran na pripreme za nadolazeću sezonu. Odradili smo deset dana priprema u Međugorju i za sada mogu kazati sve najbolje što se tiče prijema u novi klub. Poznajem nekolicinu igrača, prije svega Mladena Matkovića s kojim sam skupa nastupao u Zadru i za sada sve ide uhodanim tijekom.
Zadarski nogometni strateg Stanko Mršić tražio je da Jerbić pojača redove vinkovačkog prvoligaša iako je bilo i drugih ponuda, navodno i iz Hajduka.
– Istina trener trener Mršić je tražio i želio da dođem u Cibaliju i ja nisam puno oklijevao oko toga. Nazvao me najprije on, pa predsjednik Cibalije i sve smo brzo dogovorili. Pričalo se o raznim interesantima, između ostalih i o splitskim “bilima”, ali nije bilo konkretne ponude, a ja nisam želio čekati. Naravno da mi godi što sam bio želja takvog nogometnog stručnjaka koji je vodio niz hrvatskih prvoligaša, a u nekoliko navrata i Zadar tako da sam s radošću prihvatio ovu ponudu.