Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Medicinari Ante Kuzmanića primili diplome

30.06.2017. 22:00
Medicinari Ante Kuzmanića primili diplome


Mogu reći da je ova generacija maturanata, koju čine jedan razred sanitarnih tehničara i dva razreda medicinskih sestara i tehničara opće njege, jedna od najboljih generacija uopće u našoj školi – ravnatelj Davor Vidaković
Ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića, prof. Davor Vidaković, u petak je u Sv. Donatu podijelio diplome maturantima generacije 2016./2017. Zadarska medicinska škola promociju maturanata već tradicionalno, od 1994. godine, održava u Sv. Donatu, a na ovogodišnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 86 diploma.
– Mogu reći da je ova generacija maturanata, koju čine jedan razred sanitarnih tehničara i dva razreda medicinskih sestara i tehničara opće njege, jedna od najboljih generacija uopće u našoj školi. Svi oni polučili su izvanredan uspjeh na obrani završnog rada. To je onaj stručni dio, a kako su svi ti učenici išli i na državnu maturu, očekujemo da će ostvariti isto tako izvrsne rezultate, kaže ravnatelj Vidaković ističući kako ova škola njeguje jednu obiteljsku atmosferu zbog koje su na koncu ti rastanci vrlo emotivni.
Jedna od posebnosti koju ova škola tradicionalno njeguje iz godine u godinu je i proglašenje učenika generacije, a u ovoj generaciji to je bila Laura Bilaver.
– Lauru smo za njezin uspjeh nagradili vrijednim tabletom, a primila je i tradicionalnu nagradu – školsko zvono s ugraviranim svojim imenom i natpisom na latinskom jeziku »učenik generacije«. Kao to godinama činimo, i Lauri smo dali školsko zvono koje je ona potom predala vice- maturantici. Naravno, riječ je o starom, brodskom zvonu, kojim će se obilježiti početak nove školske godine, ističe prof. Vidaković dodajući kako su prigodnim poklonom nagrađeni i svi ostali maturanti koji su sve godine svog školovanja završili s odličnim uspjehom. Njima je uručena Monografija grada Zadra s posvetom.