Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od danas na cestama 34 bobija

30.06.2017. 22:00
Od danas na cestama 34 bobija


Bobiji reguliraju promet na nekoliko ključnih zadarskih prometnica, a prije svega tu je pješački prijelaz kod mosta, na ulazu u staru jezgru grada
Umjesto semafora od danas bobiji odlučuju kada možete proći iz vašeg smjera. Naime, na zadarske prometnice od danas ponovno izlazi Prometna jedinica mladeži. Naime, Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove za 2017. godinu izdvojio je novčana sredstva za 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži. Uvjet za prijem u Prometnu jedinicu mladeži bio je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra, navršenih 16 godina života ili više, da je primjeren u učenju, ponašanju i radu, te da ima zdravstvenu sposobnost koja se dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine. Prednost su imali kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.
Bobiji reguliraju promet na nekoliko ključnih zadarskih prometnica, a prije svega tu je pješački prijelaz kod mosta, na ulazu u staru jezgru grada. Također, redovito su dosad bili i na semaforu kod Male pošte, te na obližnja dva križanja, Ulice bana Josipa Jelačića i Strossmayerove, te Ivana Mažuranića i Strossmayerove. Njihova pomoć je dobrodošla i na trokutu na Meladi, posebno u jutarnjim satima. U svakom slučaju, koliko god neki prigovarali, bobiji su dobrodošla pomoć na zadarskim prometnicama.