Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar je ‘najcool’ grad u Hrvatskoj!

30.06.2017. 22:00
Zadar je ‘najcool’ grad u Hrvatskoj!


Novinarka Natalie Paris u svom članku navodi četrnaest razloga zašto posjetiti Zadar
 Zadar je ‘najcool’ grad u Hrvatskoj. Odlučio je tako britanski Telegraph koji je svojim čitateljima ponudio 14 razloga zašto posjetiti Zadar, najcool grad u Hrvatskoj. S obzirom na veličinu britanskog tržišta i činjenicu da se ovaj ugledni novinski portal čita u cijelome svijetu, Zadar ima i više od četrnaest razloga zašto biti zadovoljan reportažom putopisne novinarke Natalie Paris.
Prvi od razloga kojeg navodi britanska novinarka je uživanje bez prevelike gužve. Naime, prenapučenost Dubrovnika odavno je postala problem i samim Dubrovčanima, dok je u Zadru moguće lutati ulicama bez sudaranja s ljudima, cijene su niže nego u Dubrovniku, a veliki plus su i brojne skrivene plaže. Naravno, na drugom mjestu je naljepši zalazak sunca, zatim slijedi, kako ga je opisala novinarka, ogromni solarni plesni podij (Pozdrav Suncu), na četvrtom mjestu su Morske orgulje, ili ogromna harmonika u koju svira more, peti razlog: Zadar su vrata na najljepšu hrvatsku plažu – Saharun. Od ostalih razloga Paris navodi: Zadar je okružen otocima i nacionalnim parkovima, blizina NP Krke u kojem se može plivati ispod slapova, zadarska gastronomija koja se temelji na ribi i morskim plodovima je vrhunska, ogroman broj glazbenih festivala u neposrednoj blizini, Garden bar, povijesno bogatstvo stare gradske jezgre, crkva sv. Donata, bogata ponuda vina iz cijele Hrvatske i na koncu, kao zadnji zadarski adut, ljudi – barkajoli, ali i prodavačice kukičanih i pletenih proizvoda na ulici.
Cijela reportaža ilustrirana je i fotografijama, a ako to nije dovoljno, potencijalnim gostima pomoći će i komentari ispod članka putnika koji su posjetili Zadar i koji su ostali oduševljeni svojim zadarskim iskustvom.