Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zaštitna ograda 400-metarske atletske staze na Višnjiku!

01.07.2019. 14:29
Zaštitna ograda 400-metarske atletske staze na Višnjiku!


Športski centar Višnjik u suradnji sa Zajednicom športova Zadarske županije i Športskom zajednicom Grada Zadra počeo je postavljanje zaštitne ograde 400-metarske atletske staze i druge atletske infrastrukture.
– U praksi je uočena nužnost postavljanja zaštitne ograde visine jednoga metra jer će na taj način najdjelotvornije biti otklonjene možebitne opasnosti koje bi proizašle iz povremenih nekontroliranih ili nedovoljno kontroliranih kretanja pojedinaca ili manjih skupina po 400-metarskoj stazi. Dakle, primarni je i najbitniji cilj ovoga zahvata u najboljoj mogućoj mjeri zaštititi sve dobne kategorije građana koji rabe atletsku infrastrukturu, bilo da se radi o sportašima natjecateljima, bilo da je riječ o rekreativcima – ističe Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
Zaštitna ograda sastojat će se od fiksnih segmenata, te od pomičnih koji će se postavljati prema potrebi.
Športski centar Višnjik podsjeća sve svoje posjetitelje i korisnike da su na nizu određenih točaka postavljene i ploče s informacijama o kućnom redu i upozorenjima u cilju poštovanja pravila, zaštite, kao i očuvanja infrastrukture u što većoj mjeri. (scvisnjik.hr)