Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Grad Zadar raspisuje natječaj za opremanje Mocira

01.07.2020. 08:30


Dovršavajući centar Mocire koji bi svoje korisnike trebao primiti najesen, Grad Zadar danas objavljuje natječaj za opremanje objekta. Kako bi Centar bio što prije useljiv, u gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo saznajemo kako im je plan čak iskoristiti dio opreme vrtića Latica i škole Voštarnica.
Naime, pročelnika Odjela, Darka Kasapa, pitali smo kakva je najnovija situacija na dovršetku Centra s obzirom da nam je početkom lipnja izjavio kako se radovi na centru Mocire privode kraju te očekuju da bi mogli biti gotovo sredinom srpnja kada bi uslijedio i tehnički pregled zgrade.


Čekaju tehnički pregled
– Rok izvođaču za zakazivanje tehničkog pregleda je 15. srpnja do kada bi svi radovi trebali biti gotovi. Ukoliko se na tehničkom pregledu pokaže da je potrebno eventualno ukloniti još jedan nedostatak, uklonit će se u ovom roku, ali zasad nema nekih ozbiljnih naznaka za to. Zajedno sa svim sudionicima ovog projekta dovršili smo projektnu dokumentaciju te u srijedu raspisujemo natječaj za opremu škole i vrtića. Nažalost, tu će biti određenih kašnjenja jer po zakonskim rokovima nećemo stići sve to provesti do 15. rujna. Radimo sve da Centar što prije bude useljiv, no treba uzeti u obzir da smo od sudionika projekta morali dobiti određene suglasnosti. Osim toga, troškovnik i projektna dokumentacija već su nekoliko puta bili na doradi u ministarstvima radi usklađenja između škole i Ministarstva, kaže Kasap, pojašnjavajući i situaciju s preseljenjem dječjeg vrtića Latica.
– Vrtić i školu htjeli smo zajedno opremiti, zbog čega se moralo čekati usklađenje kako bismo raspisali natječaj za opremu. Zbog zakonskih rokova nećemo to stići obaviti do 15. rujna, no mogu poručiti kako ćemo opremu nabaviti u najkraćem zakonskom roku te opremiti i vrtić i školu. U razgovoru s njihovim ravnateljicama vidjet ćemo možemo li i dio opreme preseliti u Centar te vidjeti hoćemo li školu i vrtić useliti s postojećom opremom ili ćemo čekati opremanje s potpuno novim interijerom. U planu nam je koristiti dio postojeće opreme s obzirom da su nam sredstva bila maksimalno ograničena, pojašnjava pročelnik.


Usklađenja s ministarstvima
Što se tiče dijela koji je pod Ministarstvom socijalne skrbi, vodi se postupak nabave opreme te useljenje korisnika udruge »Svjetlo« ovisi o njima, a ne o Gradu Zadru.
– Cjelokupni objekt koji se sastoji od tri dijela bio bi gotov do sredine srpnja, a samo opremanje zgrade odvija se zasebno na način da vrtić i školu oprema Grad, dok dio za odrasle korisnike oprema Ministarstvo, što znači da taj dio ovisi o njima, zaključuje Kasap, dodajući kako još jednom moli korisnike za strpljenje s obzirom da je na ovom projektu odrađen doista velik posao, prije svega na usklađenju između Grada i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pročelnik naglašava kako je bilo teško u svakom trenutku koordinirati sve dionike ovog projekta, a rokove dovršetka odgodila je i pandemija koronavirusa, zbog koje su tehnički pregled zakazan za lipanj morali odgoditi.