Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ako sam toliko pogriješio, stavite me u vreću s majmunom

01.07.2021. 12:26


IZGUBILI PA ŠTO. MOGLI SMO I POBIJEDITI DA NISMO IZGUBILI
Zanimljivo je koliko ljudi vole meni vaditi mast kada nešto pogriješim. Dobro, istina je… Prognozirao sam da ćemo doći bar do polufinala, ali nismo. I što sada? Pa toliko sam puta pogodio da mi se može ovaj puta i oprostiti. A sve je išlo prema tome da ćemo proći pa ipak ništa. Doduše, to je tako išlo u mojoj ludoj glavi, jer ono što se događalo na terenu i nije bila neka podloga za optimizam. A meni je inače moj liječnik zabranio gledati utakmice i nervirati se. S obzirom na to da se nerviram čim izađem iz kuće na poluotoku (Da. Još nas ima, iako sve čine da nas izbace, istjeraju, obeshrabre, ignoriraju…), kada čujem razne jezike koji postaju domicilni, pa kada vidim kreature kojima bi se Lombros jako obradovao, kada vidim… Da sada ne nabrajam što sve vidim, onda se nerviram i bez gledanja utakmice. Doduše, u Rusiji smo se radovali čak šest puta od sedam utakmica, a ovdje smo od četiri slavili samo jednom, tako da je, budimo realni, ovo više nego jadno, pa je i navijačka tuga pregolema.
A sada malo o navijanju i navijačima. Jedino pravo navijanje je ono za reprezentaciju jer je klupsko navijanje posustalo od onih dana kada su navijačke skupine počele sebi davati preveliku važnosti i stavile se iznad klubova, tako da slave sebe, a ne klub za koji navijaju, a kao dokaz za to možete pogledati u nekim ozbiljnijim knjigama gdje više piše o skupinama nego o klubovima za koje bi trebali navijati. Ali, dosta baljezganja o nogometu. Izgubili smo, pa što. Mogli smo pobijediti. Mogli smo, ali nismo, jer… Slabo pobjeđujemo u posljednjih nekoliko godina. A što se tiče navijanja i divljanja autima po gradu, jer ovo je bila idealna prilika za pokazati svoj polovni BMW… Ništa od toga. Morati će se pričekati svadba nekog rođe, pa malo »dograda«, pa udri po sireni i po građanima.


MARIO – ŽIVOTINJA KOJA PREDVIĐA REZULTATE
A da se opet vratim na moju pogrešnu prognozu i ljude koji mi se zbog toga smiju. Pa svake godine izmisle neku životinju koja predviđa rezultate. Prvi je bio onaj hobotnik (da, zbilja. Kako se zove muški od hobotnice? Vjerojatno hobotnik) Paul koji je u periodu 2008-10 predvidio nevjerojatnih 20 od 22 rezultata. Poslije su slijedili magarci, ljame, pande, ovce i kornjače, a ovaj put to radi jedan majmun. Ne znam koliko je on točno pogađao, ali ako sam ja tako kardinalno pogriješio, stavite me u istu vreću s tim majmunom. Ne osjećam se uopće neugodno zbog toga. Bolje u skupini s majmunom nego na koncertu kvazi narodne – cajkaško – zavičajne muzike s tamošnjim primatima. Majmun je ipak ugodnije društvo.


NAGRADNA IGRA? BESMISLICA! ALI JE REKLAMA ZATO PREKRASNA
Kada su ovakvi događaji, onda uz to često idu neke igrice koje imaju veze s prvenstvom nogometnim, a koje djeluju pod devizom – »kupi, skupi, potroši!!!« Drugim riječima – papilova.
Ovdje imamo jednu reklamu koju nam puštaju svakih pet minuta na našim dragim televizijama, a u kojoj je jedan dječak koji stoji licem naslonjen na pult od blagajne i tako skuplja sve moguće bakterije, viruse, kovide, kuge i kolere ovoga svijeta, ali to autorima reklame i onima koji su dozvolili emitiranje, nije ni važno. On dakle gleda blagajničara nekim čudnim pogledom, pogledom kakvim ja obično gledam gore spomenute kreature koje bauljaju po gradu, da bi već u sljedećem trenutku isti nekom čarobnom metamorfozom postao nekakva čunjasta kapsula koja igra nogomet po dućanu. Predvidljivo i dosadno bez trunčice humora i uzbudljivosti.
Ali, vratimo se igri. Ti dakle trebaš skupiti igrače za poslagati ih na komad kartona i onda kao igraš nogomet. Dobro, mašta radi svašta pa to još i prolazi, ali najbolje je to što jednu vrećicu dobiješ za svakih potrošenih sto kuna, što će reći da roditelj treba potrošiti silne pare za skupiti te figurice čija izrada košta nekih pet lipa ili tako nešto. Drugim riječima, za skupiti sve 24 figurice treba potrošiti 2.400 kuna, a cijela igra ne vrijedi pet kuna. Bože sačuvaj!