Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kapović: Ušli smo u ovu utakmicu da bismo participirali u vlasti

01.07.2021. 11:33


Politička platforma Nezavisne liste Zadarske županije, HNS, HSLS i DSU održale su konferenciju za medije na kojoj su rezimirali ostvarene rezultate na lokalnim izborima koji su se održali prije mjesec dana. Govorili su, između ostalog, i o programskoj suradnji s klubom HDZ-a i njegovim partnerima te zajednički stvorenoj političkoj većini u Skupštini Zadarske županije na čelu s predsjednikom Skupštine Antonijom Vučetićem. Medijima su se tako jutros na Kalelargi ispred zvonika Sv. Stošije obratili koordinator političke platforme Kristijan Kapović i predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić.
– Naša politička platforma svoje je konture dobile početkom godine, okupili smo više nezavisnih lista s područja Zadarske županije, a možemo reći kako smo zadovoljni s rezultatima. Prvenstveno smo dobre rezultate ostvarili na Pagu, u Posedarju, na Viru, na ninskom i biogradskom području te na zadarskim otocima i ovim putem zahvaljujemo našim kolegama s nezavisnih lista, rekao je Kapović te dodao da nakon izbora mogu reći da su ostvarili sve zacrtane političke ciljeve. Lista, uz tri mandata u Županijskoj skupštini, ima i načelnike u Viru, Posedarju te te kroz vijeće participiraju u Općini Stankovcima.


Ostvareni svi politički ciljevi
– Mi nismo izašli na izbore zato što smo bili zadovoljni postojećom vlasti, već zato što nismo bili zadovoljni, a ni alternativa nam se nije svidjela pa smo se odlučili na treću rješenje i zahvaljujemo svim biračima koji su nas podržali, rekao je Kapović te dodao kako ne žele biti rušilački faktor već poštuju izbor birača, ali svakako žele sudjelovati u upravljanu.
– Sukladno izbornom rezultatu sudjelovat ćemo u upravljanju, nismo niti ucjenjivači, niti trgovci. Nezadovoljni smo radom nekih županijskih institucija kao što su UO za prostorno uređenje, obrazovanje, zdravstvo, ali i turizmom, rekao je Kapović dodavši kako su nezadovoljni činjenicom da sedam općina u Zadarskoj županiji nema osnovnu školu, među kojima je i Vir, a i dodao je kako "direktorica županijske turističke zajednice Mihaela Kadija nije bila u službenom posjetu Viru unatoč svim rezultatima koje je Vir, kao turistički šampion ostvarivao".
– Jasno smo govorili da nismo zadovoljni upravljanjem vlasti u županiji i rekli smo da idemo u ovu utakmicu da bismo participirali u vlasti, kazao je Kapović i naglasio kako platforma neće biti ničiji smokvin list niti će itko u skupštini bit samo dizač ruku.
Predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić kratko se obratio medijima rekavši da je sada bitno napraviti rebalans proračuna što je temeljni dokument svake vlasti.


Bitna odgovornost za politička djelovanja
– Njime će se artikulirati novi projekti za ovu godinu, ali i legitimirati novi ekonomski okvir. Stari je izglasala neka druga vlast te je iz tog razloga potrebno da se izglasa novi, rekao je Vučetić i dodao kako je još bitno naglasiti i političku odgovornost.
– Mislimo da je jako bitno odgovarati za politička djelovanja, da iza svakog političkog postupka, bio loš ili dobar treba stajati odgovornost, a mi ćemo se truditi svojim radom dati dobar primjer, rekao je Vučetić i dodao kako smatraju da je takva odgovornost nedostajala i u lokalnim, ali i nacionalnim političkim okvirima, a kako tvrdi, građani će točno znati kakvu politiku i on i kolege s liste artikuliraju.