Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Na meti poduzetnici i gradski zaposlenici

01.07.2021. 07:45


Uskok i policija u četvrtak su u Zagrebu nastavili s antikorupcijskom akcijom pa je prema neslužbenim informacijama uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.
Tijela kaznenog progona još se nisu službeno oglasila, no prema neslužbenim informacijama uhićeni su gradski službenici koji su primali novac i poduzetnici koji su im plaćali kako bi dobivali poslove od grada.
Mediji doznaju da je među uhićenima i član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 Zdravko Čabraja.
Dan ranije uhićeno je više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić navodno osumnjičen da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan koji mu je kao mito dao također u srijedu uhićeni poduzetnik Milan Lončarić.
Prema pisanju medija, Bačić je navodno posredovao između Lončarića, nekadašnjeg vlasnika TEŽ-a i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića radi legalizacije projekt Vrtovi svjetla. Uz to, mediji pišu da je Bačić osobno donosio novac Bandiću u njegov ured u zagrebačku Gradsku upravu.
Aktualni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u antikorupcijskoj akciji uhićeno dvoje zaposlenika Gradske uprave – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Bandićev nekadašnji osobni vozač Zdravko Krajina.
Među uhićenima su i Bandićev vozač Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat pod nadimkom „Kralj Adventa“.
U trećem kraku akcije uhićena je i Ana Stavljenić Rukavina, bliska suradnica preminulog Bandića koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.
Policija i Uskok o uhićenjima bi se trebali oglasiti tijekom dana, a zatraže li za nekoga od uhićenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.