Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bušić dolazi na Alku, ali privatno

Autor: Dražen Ciglenečki

31.07.2008. 22:00
Bušić dolazi na Alku,  ali privatno


Zvonko Bušić nije službeno pozvan na 293. Sinjsku alku što se održava u  nedjelju. Bušić je, istina, jučer  šetajući Zadrom izjavio kako je  “pozvan na Sinjsku alku” i kako  se, s obzirom da dosad nije bio,  veseli što će vidjeti tu staru  hrvatsku vitešku igru.
No, Damir Tomašević koji je  u Viteškom alkarskom društvu  zadužen za protokol kazao  nam je kako Bušića nema na  službenom popisu gostiju tako  da za njega neće biti mjesta na  svečanoj tribini koju zaposjedaju uzvanici. “Bušića je možda  netko privatno pozvao i on,  jasno, može doći na Alku i biti  u publici”, rekao nam je Tomašević. Inače, na svečanoj tribini bit će, između ostalih, premijer Ivo Sanader i predsjednik Sabora Luka Bebić dok je  predsjednik Republike Stjepan  Mesić svoj nedolazak ispričao  putovanjem u Mongoliju.
– Čuo sam da Zvonko Bušić dolazi 3. kolovoza na Alku u  privatnom aranžmanu s prijateljima. Viteško alkarsko društvo  nije ga službeno pozvalo niti će sjediti u svečanoj loži što je i  logično, izjavio je tajnik Viteškog alkarskog društva Ante Delić.