Gledatelji se spontano uključili u show!

Slika korisnika admin
Autor: 
kalelarga2
Sebastian GOVORČIN
Kalelarga je oživjela pod najezdom uličnih umjetnika svih profila

Forum, Kalelarga  i Narodni trg ponovno su oživjeli drugog dana najnovijeg i  jedinog zadarskog uličnog festivala - Kalelargarta.

Narodni trg bio je u znaku  Zoranićevih Planina na koje  su podsjetile plesačice Zadarskog plesnog ansambla.

Nakon toga uslijedio je Leopard show koji je izmamio  pljesak i najindiferentnijih  gledatelja. Leopardman se iskazao kao vrhunski znalac u  animaciji i komunikaciji s publikom koja je od prvog trenutka bila prilično suzdržana  da bi na kraju ushićeno vrištala i pljeskala.

Nakon Leopardmana na  Narodnom je trgu nastupila  pjevačica Vesna pisarović,  mnogima neprepoznatljiva  bez svojih lakonotnih uspješnica, s novom frizurom i imidžem. Nastupila je kao dio  multikulturalnog jazz kvarteta.

Na Kalelargi zabava nije  prestajala. Slikanje poznatih  umjetnika te prolaznika, koji  su se uhvatili kista bez oklijevanja, bodypainting, grafiteri, štuleri, dramska priča  "Glupa komedija", hip-hoperi  koji su na trenutak dobili svesrdnu pomoć iz publike. Jedan  je gledatelj na iznenađenje  prisutnih spontano uskočio  među plesače i izveo svoju  točku koja nikog nije ostavila  ravnodušnim. Doduše, spontanost potvrđuje i činjenica da  je plesaču "pomoćniku" u žaru  plesa ispala tenisica koja je  ravno u oko pogodila jednog  od plesača, srećom, bez ozbiljnih posljedica.

Publiku su uz nekolicinu  domaćih ipak u najvećem broju činili zadarski turisti. Festival ovog tipa općeprihvaćen  je u većini svjetskih gradova, a  ulična umjetnost zahvalna je  utoliko što u većini slučajeva  nema jezične barijere, najvažnija je mimika i govor tijela.  Tu je, dakako, i glazba  koja  sve barijere uspješno preskače.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno