Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hajduk obavio formalnost

Autor: Toni Bilić

31.07.2008. 22:00
Hajduk obavio formalnost


Nogometaši Hajduka su i u  uzvratnom susretu na Malti  potvrdili da su puno bolja  momčad od Birkirkare. Poslije  uvjerljive pobjede na domaćem travnjaku (4:0), Splićani  su  ostvarili novi uspjeh, itekako važan za hrvatski nogomet zbog lošeg europskog  koeficijent naših klubova.
“Bijeli” su od prve minute  krenuli po prvi zgoditak i novu  pobjedu pa je Rubil u drugoj  minuti bio u prilici, ali nije bio  precizan. Hajduk je tri minute  kasnije. Po desnom boku probio se Marijan Buljat i poslao  povratnu loptu prema Tičinoviću. Uslijedio je udarac poslije kojega se lopta od jednog  domaćeg igrača odbila do Strinića kojemu nije bilo teško iz  blizine ubaciti loptu u mrežu –  0:1. U idućim minutama Kalinić je bio u trima uzastopnim  prigodama, ali nije bio precizan. Zbog velike vrućine  (utakmica se igrala na temperaturi od 34 stupnja u hladu)  sudac McKeon je u 29. minuti  prekinuo susret na jednu minutu kako bi se igrači jedne i  druge momčadi mogli osvježiti, ali i on sa svojim pomoćnicima.
Nakon kratkog predaha ponovno je Kalinić bio u prigodi,  ali nije bio precizan. Domaći  su prvi put zaprijetili u 37.  minuti kada je Strinić srušio  Galeu na dvadesetak metara  od Tomićevih vrata. Slobodan  udarac izveo je Tabone, ali je  bio neprecizan. U jedinoj minuti sudačke nadoknade Rubil  je odlično poslužio Bartoloviću koji ulazi u kazneni prostor, puca i pogađa desni donji  kut domaćeg vratara za vodstvo Splićana – 2:0.
U nastavku susreta koji je  bio puno lošiji od prvog dijela,  gosti su prvi zaprijetili preko  kapetana Galea, no Buljat je  izbacio loptu u korner ispred  domaćeg napadača. S druge  strane, u siromašnom slabom i  dosadnom nastavku Splićani  su bili nadmoćniji, ali ne i konkretniji. Valja spomenutin tek  priliku Bartolovića u 50. minuti, odnosno nekoliko poluprigoda koje gosti nisu uspjeli  realizirati. U 90. minuti Ibričić  je stavio točku na “i” unaprijed  upisane pobjede Hajduka.
Splićani su na Malti imali  podršku stotinjak navijača, koji su u jednom drenutku upalili  bengalku. Vrlo brzo reagirali  su domaći čuvari reda, koji  nisu željeli da se ponove nemile scene od prije  nekoliko  godina kada je na Malti gostovala hrvatska reprezentacija.
 


BIRKIRKARA – HAJDUK 0:3
LA VALETTA – Stadion Ta’qveali. Gledatelja: 1000. Sudac: David McKeon 6,5. Pomoćnici: Ciaran Delaney i David Wogan (svi Irska). Strijelci: 0:1 Strinić (5′), 0:2 Bartolović (45′), 0:3 Ibričić (90′) Žuti karton: Strinić (Hajduk).
BIRKIRKARA: B. Paris 6, T. Paris 5 (od 79′ Sammut -), Zerafa 5,5, Jančev 5,5, Hartvig 5,5, Mallia 5,5, Fenech 5, Anastasi 5, Buhagiar 5, Tabone 5 (od 60′ Triganza 5), Galea 5,5 (od 84′ Scilberas -).
HAJDUK: Tomić -, M. Buljat 5,5, Maloča 6, Živković 6, Strinić 6 (od 46′ Ibričić 6), Rubil 6 (od 75′ Pezo -), Linić 6, Tičinović 5,5, Gabrić 5,5, Kalinić 5 (od 46′ Oremuš 5,5), Bartolović 6.