Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Karlović: Bilo je nevjerojatno

Autor:

31.07.2008. 22:00
Karlović: Bilo je nevjerojatno

Foto: AP



Znao sam da Federer ne može uvijek biti bolji u “tie breaku”. Igrao je odlično sa osnovne linije i bilo mu je gotovo nemoguće oduzeti servis. Lako je zaključiti da je igrao na najvišoj razini – kaže Karlović
Ivo Karlović glavna je priča u Cincinnatiju. Nakon tri godine i turnira u Madridu uspio je izboriti četvrtfinale turnira iz Masters serije. Učinio je ono što je do prije nekoliko mjeseci rijetko kome polazilo za rukom, svladao je prvog igrača svijeta Rogera Federera. I to na kakv način, bez ijednog oduzetog servisa. Prvi put u karijeri Federer je napustio teren pognute glave, a da nije izgubio servis. No, Karlović je unaprijed znao što ga čeka budući da u prijašnjih šest ogleda niti jednom Švicarcu nije uspio oduzeti početni udarac. Karlović je ovaj put bio koncetriran, najbolji kada je najpotrebnije
– Igrao sam protiv Federera već šest puta, uvijek sam bio jako blizu pobjede i znao sam da imam priliku iznenaditi ga. Svaki put je bilo gusto, obično 7:6, 7:6. Ovaj put odigrao sam bolje u dva “tie-breaka” i zasluženo pobijedio. Bilo je nevjerojatno. Uspio sam ostati fokusiran u odlučujućim trenucima – kazao je Karlović nakon uspjeha karijere kojim je dodatno podebljao ambicije o olimpijskoj medalji. Igrao dobro ili loše Federer je uvijek težak protivnik koji kažnjava svaku pogrešku.
– Znao sam da Federer ne može uvijek biti bolji u “tie breaku” budući da je trinaesta igra svojevrsna lutrija. Nije puno griješio, igrao je odličan tenis sa osnovne linije i bilo mu je gotovo nemoguće oduzeti servis. Dakle, lako je zaključiti da je igrao na najvišoj razini. Servirao sam odlično u ključnim trenucima i to se pokazalo presudnim – zaključio je Karlović koji je zagorčao život Federeru.
Naime, Švicarac će ubrzo izgubiti poziciju prvog tenisača svijeta. Ako Rafael Nadal osvoji Cincinnati, to će se dogoditi u ponedjeljak. U suprotnom trebat će pričekati tjedan dana. Razlika između Federera i Nadala je 300 bodova, a Švicarcu će poraz od Karlovića biti upisan za tjedan dana kada će na ljestvici izgubiti 500 bodova koje je branio u Cincinnatiju. Pad je bio neizbježan, Federer je zapeo u drugom kolu Toronta protiv Francuza Gillesa Simona, a ista sudbina prijetila mu je i u Cincinnatiju. Domaća nada Robby Ginepri imao je set, 6:5 i servis za meč, no nije izdržao. Federera je donekle oraspoložila vijest da će nositi švicarsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu.
– Ne mogu biti ništa drugo nego razočaran nakon što sam izgubio meč u kojem nisam izgubio niti jedan servis, no opet nisam prvi igrač kojem se to dogodilo. Mislim, logično je da se to dogodi protiv igrača kao što je Karlović koji odlično servira. U takvim mečevima odlučuje nekoliko poena – zaključio je Federer.


Ljubičić krenuo s laserskom terapijom
Ivan Ljubičić jučer je krenuo sa laserskom terapijom u termama Montecatini u blizini Milana nakon što su mu je pri jednom sprintu stradala loža lijeve noge te je došlo do rupture duljine 15 milimetara. Ivan će u ponedjeljak odlučiti hoće li otputovati u Peking, no rezultati prvih tretmana ulijevaju optimizam. Doktor Pierfrancesco Parra uvjeren je da će hrvatski tenisač biti spreman za nastup na Olimpijskim igrama.