Bogata pridraška kulturna večer

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Don Jure Zubović uručuje priznanje članici LIKRE Luciji Čulina

U prostoru raznih pridraških kulturnih događanja, kripti župne crkve Gospe od Ružarija, lijepoj dvorani s dvjestotinjak mjesta koja su bila do kraja popunjena, održao se još jedan značajan susret pridraških kulturnjaka te ljubitelja likovnosti i pisane riječi ovoga mjesta.

Ovaj kulturni projekt zaživio je na inicijativu umjetnika Zvonka Čuline u suorganizaciji s župom Pridraga i Mjesnim odborom Pridraga. U organizaciji su bile još i slobodne mjesne grupe „PUK" i „LIKRA" te Umjetnička udruga ART TOTAL, a pod pokroviteljstvom Općine Novigrad.

U programu koji je vodila Marina Čulina, pozdravni govor održao je mjesni župnik don Jure Zubović, potom je o projektu „Pridraške kulturne večeri"(od ideje do ostvarenja) za koju je tiskan i prikladan materijal (katalozi, plakati i pozivnice), govorio njen inicijator Zvonko Čulina koji je također s jednom svojom pjesmom uz Marijanu Modrić, Kristinu Zubčić, Slavka Klapana Ćavu i Danicu Batur (čije je stihove govorila Marjana Zubčić), nastupio i kao pjesnik.

Održano je i paralelno otvorenje izložbi slika, fotografija i objekata dviju ovdašnjih slobodnih umjetničkih grupa, „LIKRE"- Dječje likovne i književne radionice župe Pridraga s 24-ero sudionika, te „PUK-a" - Pridraškog umjetničkog kruga s deset slikara i slikarica, od amatera do profesionalaca, kada su neki od njihovih članova ovom prigodom dobili i zaslužena priznanja i to: Lucija Čulina, Branka Čulina i Livia Mazić-Palestrina iz „LIKRE" kao najredovitije kroz proteklu školsku godinu djelovanja ove radionice; Danica Batur kao najstarija stihospisateljica „PUK-a" za promicanja „domaće riči", te posthumno don Nedjeljko Zubović, kanonik, kao član od osnutka „PUK-a" i uredništva godišnjeg glasila „Pridraškog glasnika" za promicanje ljepote i snage Riječi na području župe Pridraga, a koje je uručeno mjesnoj župi i bratu mu don Juri.

U glavnom djelu programa nastupili su s poznatim napjevima paljuška klapa „Težaci", domaći KUD „Luzarica" te izdanak Pridrage, mladi glazbeni talent iz Benkovca Filip Čulina.

U sklopu ove kulturne večeri održana je i promocija 4. broja „Pridraškog glasnika" koji je stručno i poticajno predstavio Draženko Samardžić, ravnatelj Zavičajnog muzeja grada Biograda na moru.

Čast otvorenja izložbi i prikladan govor o ovom prvom projektu „Pridraške kulturne večeri" pripala je Josi Klapanu, načelniku Općine Novigrad, koja inače svesrdno u granicama svojih mogućnosti podržava sve slične kulturne ili sportske inicijative ovoga kraja.

Na kraju jednosatnog programa uslijedilo je zajedničko druženje uz domjenak koji su pripremili vrijedne pridraške domaćice i domaćini te Općina Novigrad i sponzor-donator „SONIK d-o-o-„ iz Zadra koji također često podupire mnoga ovakva događanja u Pridrazi.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno