Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Denis Skitarelić od danas upravlja šibenskim zatvorom

31.07.2011. 22:00
Denis Skitarelić od danas  upravlja šibenskim zatvorom


Denis Skitarelić poslan je u šibenski zatvor kako bi poboljšao uvjete u toj ustanovi, a svega tri mjeseca ranije zadarski je zatvor dao i Splitu ravnatelja – Marinka Bujasa


Nakon što je punih 18 godina bio na čelu zadarskog zatvora, Denis Skitarelić (48), od danas upravlja šibenskim zatvorom, a zadarski je zatvor dobio novog ravnatelja – Šibenčanina Josipa Višića, koji je odlukom Ministarstva pravosuđa ravnateljsku fotelju zamijenio sa Skitarelićem.
Diplomirani kineziolog Denis Skitarelić na čelo zadarske ustanove za osobe lišene slobode imenovan je još ratne 1993. godine, a do tada je bio profesionalni košarkaš u sastavima Cibone, Osijeka te reprezentacije bivše države. U mandatu dugom jedne punoljetnosti, Skitarelić je za zadarske zatvorenike učinio mnogo, a posebice posljednjih godina kada su smještajni kapaciteti višestruko premašeni. Upravo u tim uvjetima pokazala se njegova profesionalnost, ali i njegovih podređenih, što je na koncu, prije tri mjeseca, rezultiralo i privremenim premještajem Skitarelićeva zamjenika, Marinka Bujasa, u splitske Bilice. Iako to zapravo nitko ne želi javno priznati, oba Zadranina na nova radna mjesta poslana su zbog nagomilanih problema i općenito lošeg stanja u tim ustanovama sa zadatkom da poboljšaju uvjete u smislu organizacije rada, da uoče zastoje u radu i shodno tome donesu učinkovite promjene. U svakom slučaju, “preseljenja” čelnih ljudi zadarskog zatvora na nove pozicije svojevrsno su priznanje i njima, i ustanovi u kojoj su radili, a svakako i nedavno promaknutom Rolandu Škari koji je preuzeo poslove načelnika Odjela osiguranja nakon Bujasova odlaska, te će od danas biti “desna” ruka novom ravnatelju.
Denisu Skitareliću sva iskustva uvelike će biti od koristi na novom radnom mjestu, a posebice kada se uzme u obzir da se šibenska kaznionica upravo posljednjih dana bori s problemima prenapučenosti koja se kreće oko 190 posto kada je riječ o premašenosti smještajnih kapaciteta.