Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gužve na cestama

31.07.2011. 22:00
Gužve na cestama


U svim je trajektnim pristaništima i lukama promet pojačan, trajekti plove redovito, a po potrebi uvode se i dodatne trajektne linije


Pojačan je promet na glavnim cestovnim  pravcima u oba smjera, a  osobito na autocestama; na  naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona je jučer  bila duga oko tri kilometra, a  na naplati Ivanja Reka nema  dužih čekanja, javio je  HAK.
Pojačano je i na Istarskom  ipsilonu kao i u blizini turističkih središta na obali.
Zbog gužve na A1 na naplati Vrgorac na izlazu, promet se povremeno preusmjerava na izlaz Ravča. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac  na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je  preko čvorova Okučani ili  Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren  je izlaz iz smjera Lipovca i  ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova  Lužani ili Slavonski Brod-istok).
Zbog radova na pružnom  prijelazu do 18 sati bila je  zatvorena  cesta Klinča Sela  -Kupinec-Pisarovina. To je  cesta koja povezuje izlaz  Donja Zdenčina (A1) sa starom karlovačkom cestom pa  HAK podsjeća vozače da do  daljnjega ne planiraju ulazak  ili izlazak s autoceste na tom  čvoru.
Pojačan je promet na svim  graničnim prijelazima sa  Slovenijom, ali vrijeme  čekanja ne prelazi 15 minuta. Na GP Karasovići u  oba smjera čeka se do 20  minuta, a na Goričanu oko  pola sata. Na Slavonskom  Brodu i Staroj Gradiški na  ulazak se čeka oko 20 minuta, a na Bajakovu na izlazak oko sat vremena.
U svim je trajektnim pristaništima i lukama promet  pojačan, trajekti plove redovito, a po potrebi uvode se  i dodatne trajektne linije.