Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

O osnovama fotografije u Gračacu

31.07.2011. 22:00
O osnovama fotografije u Gračacu


U organizaciji Kluba studenata Gračac ovoga vikenda održana je zanimljiva trodnevna radionica fotografije koju je vodio Vedran Sitnica, fotograf Zadarskog lista. Radionica se sastojala od predavanja i praktičnog rada na terenu, a pohađao ju je čak 21 polaznik. Planirano je da se nakon ove radionice u Knjižnici i čitaonici Gračac postavi izložba s 20 najboljih fotografija polaznika.
Silvestar Petrov, predsjednik Kluba studenata rekao nam je više o organizaciji radionice i planovima kluba.
– Jedan od članova Kluba studenata predložio nam je da održimo fotografsku radionicu i shvatili smo da je to odlična ideja, jer je jednostavno za organizirati i ima mnoštvo zainteresiranih. Odmah smo se sjetili fotografa Vedrana Sitnice, jer on je iz naše županije i s njegovim radom su mnogi upoznati. U tri dana održana su predavanja i terenski rad koji su bili zanimljivi uz odličnu interakciju s polaznicima, kazao je Petrov ističući kako je financijska sredstva za radionicu dala Općina Gračac, a dosta im je pomogla i Knjižnica dajući im na korištenje projektor.
Nakon održane radionice zadovoljan je bio i mentor Vedran Sitnica.
– Prvoga dana, u petak, imali smo lagani uvod – predavanje o osnovama fotografije i principu rada fotoaparata, dok smo sljedeći dan proveli na terenu gdje su polaznici slikali slobodne teme i uz praktičan rad učili o eventualnim greškama koje rade te sam im davao smjernice kako da se poboljšaju.