Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Peti klapski koncert na Bokanjcu

31.07.2011. 22:00
Peti klapski koncert na Bokanjcu


U prekrasnom ambijentu starih bokanjačkih dvora, bez ozvučenja održan je Peti klapski koncert na Bokanjcu čiji je organizator poznati bokanjački KUD “Bleke i konji”. Ovaj put su u Meštrović dvorima nastupile samo dvije klape: oktet “Pieta” iz Arbanasa i pučki pivači “Chorus cantores” iz Vranjica. Riječ je o manifestaciji koju ovaj KUD organizira svake druge godine i koji se do sada redovito održavao u tamošnjoj staroj ulici Kuntradi, no kako ističe Enio Meštrović, predjednik KUD-a ovaj put je napravljen mali zaokret.
– Ovaj put smo klapski koncert odlučili organizirati u Meštrović dvorima, jer je ambijent prikladniji, manji je i intimniji. On ne može primiti više od 90 ljudi i upravo zbog toga daje na intimi. Isto tako, koncert smo organizirali bez ozvučenja jer je akustika ovih dvora predivna i na ovaj način ostvarena je lijepa interakcija pjevača s publikom. Isto tako, ovaj put nismo pozvali klape za koje smatramo da su danas previše komercijalizirane, nego smo pozvali pučke pjevače, vjerne čuvare tradicije i narodnog izričaja, kazao je Meštrović, istaknuvši kako je jako zadovoljan posjećenošću ovog koncerta na kojeg su stigli, kako je kazao, samo istinski zaljubljenici u ovdašnji stari, tradicionalni izričaj.
Izvođači su tako nastupili sa starim zaratinskim i narodnim pjesmama, a dotakli su se i božićne i uskrsne tematike pa su tako otpjevali i nekoliko adventskih i korizmenih pjesama.