Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umjesto na plažama, turisti na izletima, ragledavanju, kupovini…

31.07.2011. 22:00
Umjesto na plažama, turisti na izletima, ragledavanju, kupovini…


Ipak, može se reći da je loše vrijeme imalo i svoju dobru stranu pa su mnogi gosti posjetili turističke agencije raspitujući se za izlete. Bilo je dosta i onih koji su se odlučili i za razgledavanje kulturnih znamenitosti Biograda ili pak za kupovinu


Kišno  vrijeme i ljetu neprimjereno niske  temperature proteklog su tjedna  brojne biogradske goste “natjerali”  na razgledavanje i kupovinu. Sezona je u samoj špici, u Biogradu  boravi preko 11 tisuća gostiju pa  su gužve na svakom koraku u  gradu neminovne.
Ipak, može se reći da je loše  vrijeme imalo i svoju dobru stranu  pa su mnogi gosti posjetili turističke agencije raspitujući se za  izlete u bližu okolicu ili pak za  mogućnosti odlaska na ribolov na  Vranskom jezeru.
Mnogi su se odlučili i za razgledavanje kulturnih znamenitosti  Biograda. Uz crkvu Sv. Stošije,  koja je jedna od najljepših sakralnih zdanja grada, Biograd ima  i niz malih crkvica koje su mnogim  gostima itekako primamljive. Tu je  zatim gradska galerija GrafArt,  koja uz veliki izbor slika, uglavnom poznatih domaćih likovnih  umjetnika, nudi i brojne zanimljive unikatne predmete i suvenire.
Posebnu pozornost privlači i Zavičajni muzej Biograd na Moru,  koji osim izložaka bogate kulturne  baštine biogradskoga kraja čuva i  nadaleko poznatu arheološku zbirku “Teret s potopljenog broda iz  16. stoljeća”.
Odlazak u kupovinu svakako  je bio jedan od  omiljenijih  načina provođenja slobodnog vremena.
Trgovci nam  otkrivaju da su  turistima osobito drage trgovine s originalnim  suvenirima od  prirodnih materijala, kao i unikatne odjevne kreacije s etno motivima.
Što se i koliko kupuje, pitanja su  pak na koja biogradski trgovci  nevoljko odgovaraju.
– Ma slabo je sve to. Čini se da je  lani ipak bilo bolje. Ako se nešto i  proda, uglavnom su to neki sitniji,  jeftiniji komadi. Dosta se pita za  cijenu, kalkulira…, govori nam jedna trgovkinja.
U svakom slučaju, u Biogradu se  može naći raznolika roba, još raznolikijih cijena i kvalitete. Hoće li  ili neće trgovci na kraju ljeta zadovoljno trljati ruke, ovisi o tomu  koliko će se te robe na kraju  ljetovanja naći u kovčezima i torbama biogradskih turista.