Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Brod knjižara uplovio u Starigrad

Autor: Z L

31.07.2012. 22:00
Brod knjižara uplovio u Starigrad


Ovogodišnji program obogaćen je gostovanjem mladih glazbenika pod nazivom Trnje Live Acoustic


Brod knjižara – Brod kulture jedinstven je kulturno-turistički proizvod koji već godinama plovi Jadranom s više tisuća knjiga te s poznatim piscima i književnicima.
Riječ je o projektu kojega je 2001. godine pokrenuo Igor Gerenčer i pod čijim se vodstvom i dalje razvija, s ciljem promicanja kulture čitanja i pisanja.
Jučer je brod uplovio u Starigrad gdje je svojim bogatim kulturnim sadržajima nastavio oduševljavati brojne turiste i stanovnike.
Ove godine Brod knjižara nudi više od 1300 naslova na više jezika – ukupne težine od čak 7,5 tona, a posjetit će ga oko 100 tisuća ljudi. Umjetničku posadu Broda čine 34 autora – iz Hrvatske i Slovenije koja je prvi put zemlja partner ovog jedinstvenog projekta. Među gostima su i Julijana Matanović, Ludwig Bauer, Silvija Šesto, Tomica Šćavina i drugi. Brod se posebno ponosi što je dobio priznanje “Ambasadora kulturnog turizma i mira”, Međunarodnog instituta za promidžbu mira kroz turizam (IIPT) iz SAD-a.
Na turneji Broda knjižare plovi i pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču, Silvija Šesto, koja zajedno s urednicima zbirke 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012., Ludwigom Bauerom i dr. sc. Lidijom Dujić predstavlja najbolje ocijenjene kratke priče. Na Brodu su, također, brojni domaći i strani umjetnici poput svjetski poznatih karikaturista Miroslava Gerenčera iz Osijeka i slovenske spisateljice Barbare Korun – autorice nagrađenih pjesničkih zbirki, zastupljene u čak četrdesetak svjetskih antologija.
Ovogodišnji program obogaćen je gostovanjem mladih glazbenika pod nazivom Trnje Live Acoustic koji svaku večer oduševljavaju svojim izvedbama rock uspješnica. Tu je i kazališna predstava “Ronilac Bisera” – mladih hrvatskih lutkarica Morane Dolenc i Sanje Milardović – školovanih u Francuskoj i Osijeku. Predstava je inspirirana bajkom Ludwiga Bauera, lutke i scenografiju potpisuje Drago Dolenc, a glazbu Nenad Brkić.