Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pljuni pa obriši

Autor: Mario Padelin

31.07.2013. 22:00


NASILJE ŠTETI RAZVOJU DJETETA? MA TKO BI REKAO
U trećem dnevniku HRT-a ovoga je utorka gostovala Gorana Dojčinović iz UNICEF-a. Govorila je o nasilju nad djecom i sve je to bilo stručno, dobro i primjereno osim samog početka priloga, kada je gošća rekla sljedeću rečenicu – „dokazano je da nasilje nad djecom šteti razvoju djeteta”. Iskreno govoreći, ovakva izjava je potpuno suvišna. Zar je to trebalo nekomu dokazivati? Zar je u ovoj zemlji netko toliko glup da misli da nasilje dobro djeluje na razvoj djeteta? Uostalom, samo o nasilju nad djecom od strane svojih vršnjaka koje su roditelji-idioti odgojili na svoju sliku i priliku, moglo bi se govoriti danima na sve tri televizije. Sva sreća, sada je dokazano da je nasilje štetno pa se može nešto i poduzeti. Svaka čast gošći, sve što je rekla je na mjestu, ali sam je početak zbilja bio nespretan.
JUSTIN BIEBER SE PREMA OBOŽAVATELJIMA ODNOSI NA PRIKLADAN NAČIN
Jedna od najvažnijih vijesti ovoga tjedna je ta da je jedan divni momak, izvjesni Justin Bieber, opet u centru pažnje zato što su mu u autobusu našli tragove droge. To je sada stvar koja će se razvlačiti po medijima s time da mu je to mogao netko i podmetnuti, ali nešto drugo sigurno ne. Dotični, očigledno dobro odgojen mladić, nekidan ubijao dosadu na taj način da je s prozora svoga hotelskog apartmana pljuvao po svojim obožavateljima, a jedna od tih bolesnih kreatura koje su vrištale pod prozorom je izjavila da joj je „čast što ju je Justin pljunuo jer tako može iz njegove pljuvačke izvuči DNK i klonirati ga”. Iskreno, nikada nisam mogao shvatiti kako netko može voljeti to antipatično, bezlično razmaženo derište, ali to sada nije ni važno. Pokazao je da je jako sličan svojim obožavateljima. Oni se okupljaju ispod njegova prozora i sline za njime, a on s tog istog prozora slini dolje po njima. U stvari, oni su na istom nivou. Glupi i nezreli i jedni i drugi.
SPORTSKI KOMENTATOR NE ZNA ŠTO JE OFSAJD
Kao i svake godine u ovo doba možemo se zabavljati s Dinamovim sudjelovanjem u eurokupovima. Ne znaš što je smješnije. Dok se muči s trećerazrednim (sebi ravnim) klubovima iz istočne Europe, ili dok ga ponižavaju veliki (bogati) klubovi iz zapadne. Ako mislite da pretjerujem bagatelizirajući njegove trenutačne protivnike, pročitajte ova imena – Skenderbeu, Hafnarfjordur, Nomme Kalju, Nordsjaelland… U utorak je igrao s nekakvim Šerifom iz Tiraspola, grada u Moldaviji, a Moldavija je, koliko je meni poznato, najsiromašnija zemlja Europe, a klub im se sastoji od samih stranaca-plaćenika, što će opet reći da narod živi u siromaštvu, a oni troše na gluposti. I pogledao ja tu utakmicu, o kojoj se više pričalo zbog pražnjenja tribina, UEFA-inih kazni zbog rasizma i Mamićevih bisera, nego zbog same važnosti utakmice, ali nisam mogao gledati do kraja. Dinamo u napadu, kamera snima bočno i jasno se vidi da je jedan Dinamov igrač nekoliko metara u zaleđu, ali to ne smeta spikeru da oduševljeno slavi gol koji je, naravno, odmah poništen. Ako smo svi (uključujući i plavušu koja je sjedila do mene) vidjeli da se radi o očiglednom ofsajdu, pitanje je kako to ne vidi profesionalni sportski komentator državne televizije koji je za to plaćen. Bilo kako bilo, čeka nas smiješna nogometna jesen. Sportsko patološka.
AKO NISTE ZNALI, PJESMA MORA POČETI I ZAVRŠITI
Na jednoj od RTL-ovih „show show” emisija ugostili su jednu od današnjih glazbenih zvijezda, a radi se o nekom čovjeku ekscentričnog izgleda koji je zvijezda zato što je nekakav „DJ”. Ne razumijem zašto su „didžejevi” zvijezde, ali to sada nije ni važno. Puno je važnija jedna njegova izjava. Kaže da ga je poslu učio jedan od osnivača Motowna koji mu je besjedio sljedeće mudre riječi: „ako želiš raditi dobre pjesme onda moraš znati da svaka pjesma mora imati početak i kraj”. Znači, u tome je tajna. Pjesma mora početi, a nakon nekog vremena i završiti. Fantastično! Nikada ne bih to rekao. Znači, ne smije trajati vječno, nego mora završiti, s tim da je jednom morala i početi. Tip se ili zabunio, ili je totalni idiot, u što ja sada ne bih ulazio jer današnja kolumna kao što je jednom počela, mora jednom i završiti.