Zbog duga od 1.000 kuna cijelom Gračacu zatvorio vodu

Slika korisnika admin
Autor: 
PIXSELL

Revolt zbog neisplate plaća iskazan u lipnju mogao bi 58-godišnjeg Ivana Tomčića iz Gračaca stajati zatvorske kazne. Tomčić je tada, naime, izvadio osigurače iz postrojenja u vodocrpilištu Štikada, zbog čega je Gračac 13 sati bio bez vode. Kazneno djelo oštećenja javnih naprava doveo je do poremećaja u redovnom životu stanovništva, za što nije zapriječena novčana kazna, već samo zatvorska, i to do 5 godina. Iako se događaj dogodio 7. lipnja, u 9 sati ujutro, Policijska uprava ličko-senjska o njemu je tek jučer izvijestila javnost.

Djelić je to priče o Komunalnom društvu Gračac, koje je otišlo u stečaj, i  zbog kojeg je Općina na sebe preuzela brigu o vodoopskrbi i odvozu smeća. Kako nam je nedavno rekla nova načelnica općine, Nataša Turbić, iza "Komunalnog" je ostalo sedam milijuna kuna duga i nema mogućnosti da ga se vrati u život. Zakinuti su ostali i brojni radnici, čiji se broj, doduše, u društvu rapidno povećavao prije kraha.

Tomčiću je Komunalno ostalo dužno nekoliko desetaka tisuća kuna, a za brigu o vodocrpilištu obećali su mu naknadu od 1.000 kuna kroz ugovor o djelu. Kako je i to kasnilo, Tomčić je uzeo stvar u svoje ruke, a kaže kako će ponovno učiniti isto ako mu Općina ne isplati obećani novac.

- Općina se uči ovom poslu i traži način kako svima osigurati opskrbu vodom. Taj gospodin ima ugovor o djelu za održavanje vodocrpilišta i ne vjerujem da će novih problema biti, kaže načelnica Turbić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno