Stanovnicima Smiljevca i Ričina presušile slavine

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Za Zadrane nema opasnosti da će se uvoditi redukcije vode, unatoč sušnom razdoblju i visokim temperaturama, potvrdio je Tomislav Matek, direktor Vodovoda.

- Zasada redukcija nije bilo, a nadamo se kako ih neće ni biti, rekao je Matek.

Pitanje o mogućim redukcijama vode nemetnulo se nakon što su u četvrtak ujutro stanovnici Smiljevca na nekoliko sati ostali bez vode, a tijekom poslijepodneva i stanovnici Ričina. Međutim, da je riječ o redukcijama, građani bi o tome bili pravovremeno obaviješteni.

Stoga je razlog nestanka vode na nekoliko sati u četvrtak, vjerojatno bio puknuće cijevi.

- Na godišnjem sam, pa nemam informaciju zbog čega nije bilo vode u tim kvartovima. Vjerojatno je došlo do puknuća cijevi i vode je nestalo dok se kvar nije sanirao, u tom slučaju ne šaljemo obavijesti građanima. Ukoliko planiramo neke radove, tada prethodno pošaljemo obavijest medijima o nestanku vode u određenim dijelovima grada i u kojem vremenskom razdoblju, pojasnio je Matek.

Dugotrajnu sušu malo je jučer ublažila kiša koja je nakon mjesec i pol pala na području grada Zadra, stoga je vjerojatno kako će se na području grada, unatoč velikom broju ljudi, nastaviti opskrba vodom bez većih problema.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno