Toni Prostran prešao u Luleu

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Toni Prostran i sljedeće će sezone igrati u Švedskoj, ali ne u  Norrkopingu, s kojim je odradio prošlu sezonu, nego u Lulei, klubu iz  istoimenog grada na sjeveru te skandinavske zemlje.

- Razgovarao sam s trenerom Peterom Oqvistom, koji je zaista želio  da se priključim njegovoj momčadi i to mi je mnogo značilo. Imao sam  još nekoliko dobrih ponuda, uključujući jednu iz Njemačke, ali mislim  da sam dolaskom u Luleu donio pravu odluku - rekao je zadarski playmaker švedskim medijima.

- Norrkoping će zauvijek ostati u mom srcu i od tamo nosim jako lijepe uspomene, pogotovo rođenje kćeri. Zahvalan sam svima na lijepoj  godini provedenoj tamo. Dali su mi priliku i podržavali me - dodao je  Prostran.

Sljedeća sezona?

- Sviđa mi se klub i momčad u koju dolazim. Bit ćemo dobri.

24-godišnji Prostran karijeru je počeo u matičnom Zadru, gdje je bio  do 2010., kada je prešao u redove KK Zagreb. S oba kluba je osvojio prvenstvo Hrvatske, a sa Zagrebom i Kup Krešimira Ćosića. Godine 2012.  vratio se u Zadar, odakle je 2014. otišao put Švedske. U Norrkopingu je  odigrao odličnu sezonu (16,2 poena, 6,3 asistencija i 2,9 skokova po  utakmici), te zaslužio još bolji angažman.

- Jako mi je drago što smo uspjeli privoljeti Tonija na dolazak kod  nas. On je bio naš prvi izbor na toj poziciji i mislim da će se publici u  Lulei svidjeti njegova igra. S njegovom sposobnošću da kreira situacije  za sebe i suigrače, sigurno ćemo biti mnogo bolja momčad - rekao je  trener sedmerostrukog prvaka Švedske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno