Čistilo se podmorje na potezu Miletići - Paški most

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U okviru ovogodišnje tradicionalne ljetne ekološke akcije pod nazivom "Plava čistka", a sve pod motom "Učinimo općinu Ražanac čišćom i privlačnijom", što ugodnijom i ljepšom za njezine stanovnike i turiste, ovih se dana čistilo podmorje na potezu Miletići u Rtini pa do Fortice i Paškog mosta.

Organizatori čistke bili su Općina Ražanac i općinsko Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Po zacrtanom planu, u idealnim vremenskim uvjetima 30-tak sudionika akcije, zaljubljenika u more i čisti okoliš, okupilo se na dogovorenom zbornom mjestu i to na trajektnom pristaništu Rtina-Miletići. Ronjenje je trajalo puna tri sata na dubini od pet do petnaest metara i u njemu su pored ronioca DVD-a Ražanac sudjelovali i njihovi prijatelji iz DVD-a Stupnik iz Zagrebačke županije.

Ronioci su s morskog dna na obalu izvadili pozamašnu hrpu raznog otpada počevši od automobilskih guma pa do odbačenih starih morskih mreža, akumulatora, zahrđalih brodskih penti, raznih plastičnih i žičanih predmeta... Napunjena su dva velika kontejnera čiji su teret na zadarski deponij odvezli djelatnici Čistoće. Nakon uspješno obavljenog zadatka za sve sudionike priređena je zaslužena okrepa. Akciji je nazočio i općinski načelnik Nikola Miletić.

- Hvala našim vatrogascima i njihovim kolegama gostima iz Stupnika koji su i ovaj put pokazali koliko im je stalo do čistoće mora i naše općine. Ova čistka bit će još jedna važna karika u lancu naših aktivnosti za očuvanje okoliša od sve brutalnijeg zagađenja, rekao je Miletić.

 Vatrogasni zapovjednik DVD-a Ražanac Frane Miočić istaknuo je kako njihovo Društvo pored svih aktivnosti planira u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije u narednom periodu osposobiti još nekoliko vatrogasaca za ronjenje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno