Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jerko Jačan i Moreta Santini pobijedili u natjecanju alki u karijoli (FOTOGALERIJA)

31.07.2016. 22:00
Jerko Jačan i Moreta Santini pobijedili u natjecanju alki u karijoli (FOTOGALERIJA)


Pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice Udruga Kaštel organizirala je na ovdašnjoj rivi druge po redu, urnebesne “Turanjske tradicionalne igre”.
Voditelj programa je bila mlada voditeljica i animatorica Anđela Šarić, dok su sudačku pravdu dijelila dva Vladimira, Pirović i Raspović.
Pet mjesnih ekipa se natjecalo u skakanju u vrećama, utrci s jajem u žlici, plivanju, veslanju u maštelima, alki u karijolama, do pršuta po namašćenoj gredi, utrci tovara i potezanju konopa. Šampioni Turnja su ekipa Delfin. Dugo mjesto pripalo je ekipi Slavona zvanoj Žeteoci, a treće Bunga banga. Natjecali su se i ekipe Selo i Vlaka. Delfini su osim pehara za nagradu pojeli i janje pečeno na ražnju, naravno s ostalim ekipama.
Turanjski šušur je na rivu privukao brojne ljude željne igre i zabave. Uz pregršt dinamičnih i neizvjesnih igara te vatrene navijačke strasti, sve je na kraju začinjeno spektakularnim pjevačkim natjecanjem “Turanj traži zvijezdu”.
Započelo je atraktivnim “Millenium jumpom” u turanjskoj verziji zvanom “Parapet jump”, skokom u nizu i za ruke te grupnim skokom s parapeta na turanjskoj rivi uz sudjelovanje oko 80 djece. U uvijek vrlo interesantnom i neizvjesnom potezanju konopa pobijedila je ekipa Žeteoci, koja je nagrađena peharom, jer je u finalu povukla ekipu Delfini. Uz urnebesno navijanje publike slavodobitnice u natjecanju alki u karijoli su Jerko Jačan i Moreta Santini te su osvojili novu karijolu.
U pjevačkom natjecanju “Turanj traži zvijezdu” najljepši glas s Maje Šuput pjesmom “Lopove” imale su Zara Kadija i Ramona Žunić koje su obranile prošlogodišnju pobjedu. Najbolji muški izvođač s Pavle Bolić s Thompsonovom pjesmom “Anice kninska kraljice” Thompson. Tonka Brzić s Nine Kraljić pjesmom “Ako poželim” je najbolja izvođačica.