Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Počela naplata parkiranja nasuprot Autobusnog kolodvora

31.07.2016. 22:00
Počela naplata parkiranja nasuprot Autobusnog kolodvora


Na nekad “divljem” parkiralištu nasuprot Autobusnog kolodvora u Zadru, početkom vikenda počelo se naplaćivati parkiranje za što je zadužena tvrtka Acorus d.o.o. Klis.
U kratkom vremenu postavljene su rampe i naplatna kućica, a samo parkiralište djelomično je asfaltirano kako bi se makar malo uredilo sada kada se naplaćuje. Doznajemo kako će se uskoro raditi i na daljnjem uređenju parkirališta, prvesntveno hortikulturnom.
Iznenadilo je to brojne Zadrane koji su dugi niz godina na parkiralištu besplatno ostavljali vozila prilikom odlaska na Autobusni kolodvor, kada bi nekog trebali otpratiti ili sačekati, ili tek kratko nešto obaviti.
Međutim, kako je riječ o privatnom zemljištu više vlasnika, Damir Boban, direktor Acorusa, pojasnio je kako je vlasnicima dojadilo da se zemljište godinama koristi kao besplatni parking.
– Poklopili su se poslovni interesi, naše tvrtke i vlasnika terena i prije četiri dana uveli smo naplatu parkiranja, rekao je Boban.
Dozvola od Grada Zadra, tvrdi, nije im trebala jer je teren privatan, a zasada nisu naišli na negativne komentare.
Cijena jednog sata parkiranja za osobna vozila iznosi sedam kuna, dnevna karta je 60 kuna, a parkiranje se naplaćuje od 6 sati ujutro do 18 sati. Cijena sata parkiranja za primjerice, autobuse, iznosi 30 kuna.
– Ovo su ljetne tarife parkiranja. Zimske će biti nešto jeftinije, pa će sat vremena parkiranja iznositi četiri kune, najavio je Boban. Dodaje kako se ipak, nastojalo izaći ususret građanima koji su godinama upravo tu parkirali svoje automobile kada su dočekivali ili ispraćali nekog na Autobusnom kolodvoru, pa se tako prvih 10 minuta na parkiralištu ne naplaćuje.