Na granici Zadra i Briševa "majstori" napravili divlje odlagalište

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Tko to ne voli Zadar?
UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša je od 2015. godine do danas uspostavio sustav zaprimanja obavijesti putem mrežne stranice www.zatostovolimzadar.hr, čiju je izradu i stavljanje u funkciju sufinancirao Fond za zaštitu okoliša. Izradio je evidenciju lokacija odbačenog otpada i redovito je nadopunjuje, kaže Baraba
Arif SITNICA
S obzirom na količinu otpada odložen je od strane više nepoznatih počinitelja

Na cesti iz Zadra prema Ražancu, par stotina metara iza vodospreme, na samoj granici Briševa i Zadra nalazi se veliko divlje odlagalište otpada na kojem je odbačen građevinski materijal, palete, stari kauči i ostalo smeće.

O tome tko je odgovoran za ovaj otpad razgovarali smo s Andrejom Barabom iz gradskog Upravnog odjela koji obuhvaća zaštitu okoliša.

- UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša je od 2015. godine do danas uspostavio sustav zaprimanja obavijesti putem mrežne stranice www.zatostovolimzadar.hr, čiju je izradu i stavljanje u funkciju sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Izradio je evidenciju lokacija odbačenog otpada i redovito je nadopunjuje, izrađuje redovita godišnja izvješća o lokacijama i poduzetim mjerama, putem dodijeljenog nam komunalnog redara obavlja redoviti godišnji nadzor. Ujedno je početkom 2017. godine dogovorena suradnja s PU zadarskom o zajedničkim obilascima lokacija onečišćenih otpadom, a rezultat suradnje je i prvi optužni prekršajni nalog protiv pravne osobe za koji je Prekršajni sud u Zadru prošli mjesec izrekao presudu i odredio novčanu kaznu pravnoj osobi za protuzakonito odlaganje otpada. S obzirom da se radilo o poznatom počinitelju, zatečenom u nedozvoljenoj radnji, po presudi je izvršena i uplata u korist proračuna Grada, rekla nam je Andreja Baraba.

Dodala je kako komunalni redar, u slučaju da je počinitelj nepoznat, ima obvezu vlasniku ili posjedniku nekretnine gdje je otpad odložen izdati rješenje o uklanjanju, a koji u ostavljenom roku, ne dužem od 6 mjeseci, ima obvezu otpad ukloniti. Ukoliko ne postupi po izdanom rješenju, otpad uklanja JLS, a za troškove uklanjanja tereti se vlasnika/posjednika nekretnine.

- Trenutno je u evidenciji 36 lokacija, a ova lokacija prema Briševu je 36., evidentirana 17. svibnja 2017. tijekom redovitog obilaska komunalnog redara, a s obzirom na količinu otpada odložen je od strane više nepoznatih počinitelja. Ovaj Odjel svake godine provodi sanacije lokacija onečišćenih otpadom, u skladu s financijskim mogućnostima proračuna te je ove godine sanirana lokacija južno od mjesnog groblja Bokanjac, pojasnila je Baraba.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)