Grgurović: Radosova ostavka je visoko moralan čin

Slika korisnika valentinam
Ostaje na čelu TZ do izbora novog direktora
- Natječaj za novog direktora raspisat ćemo u sljedeća dva tjedna i nakon zaprimljenih prijava izabrati najboljeg kandidata, kaže Grgurović
Dražen Grgurovć, predsjednik Turističkog vijeća

Iako je njegova ostavka bila dogovorena za kraj sezone, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Ante Rados, ostavku je podnio u srcu sezone!

Dvije godine nakon preuzimanja dužnosti prvog čovjeka zadarskog turizma, Rados je očito podlegao pod teretom svoje funkcije. Kako to u ovakvim situacijama biva, u priopćenju se pozvao na razloge "osobne prirode". No kako neslužbeno saznajemo u Gradu Zadru, Rados više jednostavno nije mogao izdržati pritisak zahtjevne funkcije na koju je imenovan.

No, direktor u ostavci ipak neće napustiti svoju dužnost, kako saznajemo od predsjednika Turističkog vijeća TZ Grada, Dražena Grgurovića, već na toj dužnosti ostaje do izbora novog direktora:

- Natječaj ćemo raspisati u sljedeća dva tjedna i nakon zaprimljenih prijava izabrati najboljeg kandidata, kaže Grgurović.

Na pitanje smatra li Radosovo davanje ostavke u srcu sezone korektnim spram njegovih suradnika, ali i Grada Zadra koji ga je na ovu dužnost imenovao, odgovara:

- Ostavku smatram moralnom upravo zato što ju je dao u jeku sezone, a to znači na vrijeme. Svi poslovi vezani za ovu sezonu već su davno odrađeni i Rados nema sada što raditi na tekućoj sezoni. Uskoro kreću pripreme za iduću, pa je upravo zato njegova ostavka usred sezone visoko moralan čin. Sezona je već pri kraju, pa njegova ostavka više nema što promijeniti, poblem bi bio da ju je podnio u prosincu kada su u punom jeku pripreme za 2019. godinu - pojašnjava Grgurović, dodajući kako je ovo upravo stoga čin odgovornosti.

- Ako gospodin Rados osjeća da ne može maksimalno dobro raditi ovaj posao, odajem priznanja njegovom odluci jer ovo je zaista rijetko viđen čin u našoj zemlji u kojoj mnogi za koje je očito da loše rade ne žele dati ostavku, i to prvenstveno iz osobnih interesa. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
I ovaj "dinosaur" o moralu?! Što taj nije govorio o onima što su ga uhljebili.