Primorac preko Zagore želi u 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa

Slika korisnika valentinam
Ždrijeb
Autor: 
Zanimljivo, Primorac je zadnji put pretkolo Kupa prošao u sezoni 2007./08. i to baš protiv Zagore od koje je kod kuće bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca
Marin GOSPIĆ
Vedran Ješe i suigrači žele nakon 11 godina izboriti 1. kolo

Članovi Povjerenstva za natjecanje HNK Davor Ivić, Željko Bel i Josip Brezni danas su u Zagrebu održali ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup za natjecateljsku godinu 2018./19. Biogradski Primorac, pobjednik Kupa NS Zadarske županije, za protivnika je dobio Zagoru, ligaškog rivala, koji stiže u goste momčadi trenera Juge Dominisa. Predviđeni termin utakmice je 29. kolovoza u 16 sati, a klubovi suglasni oko promjene termina mogu odigrati utakmice i za vikend 25./26. kolovoza.

- Zadovoljni smo ždrijebom zbog dva razloga. Prvi je taj da smo domaćini, a drugi da ćemo igrati sa suparnikom kojeg možemo proći. Velika nam je želja konačno preskočiti pretkolo i u 1. kolu ugostiti nekog od prvoligaša - kaže Dominis.

Zanimljivo, Primorac je zadnji put pretkolo Kupa prošao u sezoni 2007./08. i to baš protiv Zagore od koje je kod kuće bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon toga uslijedila su tri ispadanja na prvoj prepreci. Primorac i Zagora odigrat će sljedeći vikend trening utakmicu u Unešiću nakon što je momčad iz kraljevskog grada za sinoć dogovorila gostovanje kod drugoligaša Šibenika.

Pobjednici pretkola nastavljaju natjecanje u šesnaestini finala (26. rujna), a parovi se određuju na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju u zadnjih pet godina u Kupu. Zadar je trenutačno deseti po koeficijentu pa je izravno izborio nastup u 1. kolu.

Ostali parovi pretkola: Bednja - Pitomača, Suhopolje - Kurilovec, Slavija - Segesta, Koprivnica - Sloga, Križevci - Rovinj, Zagorec - Libertas, Višnjevac - Vrapče, BSK - Vukovar 1991, Rudar (Labin) - Krk, Nehaj - Graničar, Jadran LP - Bjelovar, Međimurje - Sava (Strmec), Nedelišće - Sloga (N. Gradiška), Hr. dragovoljac - Varaždin, Karlovac 1919 - Marsonia.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno