Toni Prostran potpisao za FC Porto

Slika korisnika valentinam
Zadarski razigravač pronašao novi klub
Trener Lopez je inzistirao na mom dolasku i tražio me da budem glavni igrač na svojoj poziciji - kazao je Prostran
PORTUGAL NOVA DESTINACIJA - Toni Prostran

Toni Prostran je pronašao novi klub. Nova destinacija za 27- godišnjeg zadarskog razigravača je FC Porto. Iako poznatiji po nogometnoj momčadi riječ je o sportskoj organizaciji koja okuplja više sportskih kolektiva pa tako i košarkaški.

Prostran je stigao u portugalskog viceprvaka nakon što je kroz karijeru promijenio popriličan broj klubova. Od Zadra, pa Zagreba, pa ponovno Zadra otisnuo se u inozemstvo gdje je nastupao najviše u Švedskoj (Norkoping Dolphins, Lulea), nakon čega je uslijedila epizoda u litavskom Nevežisu. Prošlu sezonu je započeo u grčkom Kolossosu, a završio ju u švedskom Jamtlandu.

- Potpisao sam s Portom još prije desetak dana, ali u klubu nisu htjeli tada izlaziti s tom informacijom. Jako sam zadovoljan kako sa klubom tako i sa uvjetima koji su u ovakvom jednom ogromnom sportskom kolektivu zaista vrhunski. Možda portugalska liga nije u gornjem domu europske košarke, ali ima dosta potencijala zbog mnogo mladih igrača i sve većeg ulaganja u košarku u posljednje vrijeme - kazao je Prostran koji s obitelji odlazi u Porto idući tjedan. Očekuju ga jako brzo novi izazovi među kojima vrijedi istaknuti kvalifikacije za FIBA-inu Ligu prvaka.

- Još sam nekoliko dana u Zadru i onda slijedi početak priprema, a htio bih biti potpuno spreman za sami početak sezone koji nosi kvalifikacije za FIBA-inu Ligu prvaka protiv Nižnji Novgoroda. Iako je trenutni prvak Oliveirense, u to natjecanje ide Porto jer su u Oliveirenseu odustali. Bez obzira na ishod te utakmice ostat ćemo u euroskom natjecanju tako da je i tu još jedan motiv više.

U Portu bi trebao biti glavni organizator igre. Ima Toni puno povjerenje svoga trenera Moncha Lopeza.

- Trener Lopez je inzistirao na mom dolasku i tražio me da budem glavni igrač na svojoj poziciji. Također je puno značila i riječ Saše Borovnjaka koji tamo igra već dvije godine - kazao je na kraju Prostran.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno