Jura Stublić i grupa Film te ponoćni vatromet na Forumu u noći s 4. na 5. kolovoza

Slika korisnika mkvanja
Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice VRO "Oluja"
Davor KOVAČEVIĆ
Centralna proslava Dana domovinske zahvalnosti, podizanje zastave na Kninskoj tvrđavi

Diljem Zadarske županije, prigodnim programom, svečano će se proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnica vojno redarstvene operacije „Oluja“.

Program obilježavanja počinje sutra otvaranjem izložbe najboljih radova s foto natječaja 'Volim svoju županiju', u atriju Turističko-informativnog centra (Palača Cedulin) s početkom u 10 sati. Izložbu će otvoriti župan Božidar Longin, a okupljenima će se obratiti i predsjednica žirija Mare Milin.

Program obilježavanja 24. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja nastavit će se narednih dana brojnim događanjima u gotovo svim gradovima i općinama Zadarske županije.

U nedjelju, 4. kolovoza položit će se vijenci kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, dok će navečer na Forumu koncert održati Jura Stublić i grupa Film, uz ponoćni vatromet na zadarskoj rivi.

U ponedjeljak, 5. kolovoza zadarski biciklisti i motoristi tradicionalno će se zaputiti prema Kninu gdje će biti održana središnja proslava Dana pobjede. Biciklisti će u 24. tradicionalnom maratonu 'Put vjetra, put oluje' krenuti u 6 sati ujutro s Puta Stanova, a motociklisti će se uputiti prema Kninu u moto defileu 'Od Branimira do Zvonimira' koji kreće u 10  sati s Branimirove obale u Zadru. Predviđeni zajednički dolazak u Knin motorista i biciklista   je oko 12,30 sati.

Zadarske sudionike u 13 sati, nakon svete mise, trebao bi prema predviđenom protokolu pozdraviti državni vrh.

Istog dana, s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije bit će držana sveta misa za Domovinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno