Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NK ZADAR »Nula« u Gospiću i na računu igrača, trenera i radne zajednice

01.08.2019. 08:48
NK ZADAR »Nula« u Gospiću i na računu igrača, trenera i radne zajednice


Nogometaši Zadra krenuli su s oglednim utakmicama za predstojeću sezonu u kojoj će se natjecati u Trećoj HNL jug. U Gospiću su protiv istoimenog domaćina koji se natječe u županijskoj ligi odigrali neodlučeno 0:0. Utakmica je bila zatvorenog tipa i odigrana je bez službenih osoba pa smo rezultat i tijek zbivanja na travnjaku u Gospiću doznali od trenera Marka Pinčića. Razlog je taj što Zadrani u ovome trenutku ne smiju igrati službene utakmice, čak niti prijateljske, jer imaju dugovanja prema Savezu.
– Zadovoljan sam s obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo. Stvorili smo dosta prilika, ali ih nismo uspjeli realizirati. Bilo je to naše solidno izdanje, ponavljam, s obzirom na trenutak u kojem se nalazimo. Idemo dalje, u subotu nas čeka dvoboj s Vodicama na Stanovima.
Kako smo doznali od Zadrova stratega njegova momčad je većim dijelom dvoboja dominirala i stvorila nekoliko izglednih situacijama pred vratima suparnika. Ipak, najbolju priliku imali su domaćini u drrugom poluvremenu kada je u njihovu korist dosuđena najstroža kazna. Međutim, Zadrov vratar Demo koji je u nastavku utakmice zamijenio kolegu Pinčića obranio je najprije jedanaesterac, a onda i udarac koji je došao kao posljedica odbijene lopte.
Sastav Zadra protiv Gospića 91’: Pinčić, Iveljić, Tokić, Jerbić, Kevrić, Muić, Jurić, Župan, Anić, Stokić, Zdrilić. Još su igrali: Demo, Bačić, Labus, Vasilj, Perinić, Butić, D. Kulaš, E. Kulaš, Matijević, Prekpalaj.
Što se tiče situacije u Nogometnom klubu Zadar ona je sve samo ne lagana. Nova uprava kluba na čelu koje je od 3. srpnja Damir Knežević kao djeluje poprilično konfuzno i svakodnevno se sudara s velikim problemima. Jedna od najvećih svakako je neisplata plaća. U ovome trenutku igračima su dužni dvije, nekima i tri plaće koliko duguju i trenerima u Školi Nogometa i radnoj zajednici. Kako doznajemo novi direktor je igračima još prošloga tjedna, točnije za petak obećao isplatu barem jedne plaće, ali to se nije dogodilo. Novo obećanje je da će se to dogoditi ovoga petka, ili najkasnije u ponedjeljak. Igrači, treneri i radna zajednica nisu za sada posezali za štrajkom ili bilo kojim drugim oblikom »odbijanja poslušnosti«. Međutim, kako doznajemo, ako se i ovoga puta direktorova obećanja ne ispune, za očekivati je štrajk. Za svih bi sigurno bilo najbolje da plaće legnu na račune onih koji su ih i zaslužili. I da sve ne ostane na praznim obećanjima.
 


PLAĆA ILI ŠTRAJK?
Kako doznajemo novi direktor je igračima još prošloga tjedna, točnije za petak obećao isplatu barem jedne plaće, ali to se nije dogodilo. Novo obećanje je da će se to dogoditi ovoga petka, ili najkasnije u ponedjeljak. Igrači, treneri i radna zajednica nisu za sada posezali za štrajkom ili bilo kojim drugim oblikom »odbijanja poslušnosti«. Međutim, kako doznajemo, ako se i ovoga puta direktorova obećanja ne ispune, za očekivati je štrajk.