Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Košarkaši Zadra u ponedjeljak kreću s pripremama

01.08.2020. 08:15


Na Višnjiku se polako, ali sigurno, približavaju ozbiljnom početku rada tj. pripremama za nadolazeću sezonu 2020./21. Iako je početak ABA lige prolongiran sa 19. rujna na 3. listopada ta terminska rošada nije previše poremetila već unaprijed zacrtani hodogram trenera Veljka Mršića jer ionako sezona starta 19. rujna kada je predviđeno 1. kolo HT Premijer lige. Stoga je, kako je i prije predviđeno prvo okupljanje košarkaša Zadra uoči nove sezone zakazano za ponedjeljak 3. kolovoza, u dvorani Krešimira Ćosića. Ovo će ujedno biti i prvi trening novog trenera Zadra Veljka Mršića, a na njemu su zasad svoje prisustvo rezervirala 13-orica igrača: Jan Palokaj, Duje Brala, Filip Vujičić, Martin Junaković, Dominik Mavra, Jure Planinić, Dominic Gilbert, Domagoj Vuković, Edis Korman, Aleksandar Bursać, Karlo Uljarević i Filip Paponja dok će se Eyassu Worku priključiti suigračima nakon sedam dana provedenih u samoizolaciji. Također usporedno s početkom priprema trebao bi se konačno kompletirati roster iako realno Mršiću nedostaju još trojica novih igrača koji bi popunjavali pozicije beka-šutera, krila i klasičnog centra. Realnije je pak očekivati jednu ili dvoje prinova koje su i najavljene čak do kraja ovog tjedna od strane klupskih službenika, a svoje viđenje skorog početka priprema dao je i sam trener Mršić.
– Početak priprema smo zakazali malo ranije, ali kako je ABA liga odgođena imamo malo više vremena. Neće biti takav početak gdje će biti pet utakmica u devet dana, imat ćemo normalniji uvod u sezonu. Tako da ćemo taj prvi tjedan provesti u nekom snimanju svih pojedinaca. Neki igrači će kasniti poput Bursaća koji još uvijek sređuje papire za dolazak u Hrvatsku i Workua koji dolazi 1. kolovoza, ali treba biti sedam dana u samoizolaciji. Nadamo se da ćemo ovih dana dovesti još neko pojačanje, u završnim pregovorima smo s jednim igračem, nadam se da će se to realizirati do kraja. Iskoristit ćemo također ovo vrijeme, da vidimo u kakvom su stanju neki naši mlađi igrači – kazao je trener Zadra.


MRŠIĆEVIH 13
Jan Palokaj, Duje Brala, Filip Vujičić, Martin Junaković, Dominik Mavra, Jure Planinić, Dominic Gilbert, Domagoj Vuković, Edis Korman, Aleksandar Bursać, Karlo Uljarević, Filip Paponja, Eyassu Worku