Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

REZULTATI UPISA Najveći interes za psihologiju, predškolski i sestrinstvo

01.08.2020. 16:48


Sveučilište u Zadru objavilo je rezultate upisa studenata na jednopredmetne i dvopredmetne preddiplomske studije za akademsku godinu 2020./2021. godinu. Upisi u prvom upisnom roku završeni su 29. srpnja.
U prvom upisnom roku popunjena su upisna mjesta na sljedećim jednopredmetnim redovitim studijima i planiranim upisnim kvotama: Informacijske tehnologije (20), Kultura i turizam (60), Nautika i tehnologija pomorskog prometa (40), Psihologija (35), Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (40), Sestrinstvo (45), Učiteljski studij (45).


Slobodna mjesta za drugi upisni rok
– Maturanti su iskazivali najveći interes za studij Psihologije, Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja, te Sestrinstva, dok je manji interes bio za jednopredmetni studij Arheologije, Informacijskih znanosti i studij za učitelje u Gospiću, istaknuli su sa Sveučilišta.
U prvom upisnom roku popunjena su upisna mjesta na sljedećim dvopredmetnim redovitim studijima: Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu (20) i Hrvatski jezik i književnost (35).
U dvopredmetnim studijima maturanti su iskazivali najveći interes za studij anglistike i pedagogije dok je interes maturanata za studije francuskog i talijanskog jezika i književnosti smanjen. Kao što je zadnjih godina trend, najmanji je interes maturanata za studije grčkog i latinskog jezika i književnosti.
Za drugi upisni rok ostaje slobodnih mjesta na sljedećim jednopredmetnim redovitim studijima: Arheologija (26), Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa (14), Geografija (jednopredmetni); smjer: primijenjena geografija (6), Hrvatski jezik i književnost (9), Informacijske znanosti (26), Menadžment (2), Podvodne znanosti i tehnologije (8), Povijest (8), Primijenjena ekologija u poljoprivredi (17) te Učiteljski studij, Gospić (29).
Za drugi upisni rok ostaje slobodnih mjesta i na sljedećim dvopredmetnim redovitim studijima: Anglistika (3), Etnologija i antropologija (10), Filozofija (16), Francuski jezik i književnost (44), Geografija; smjer: nastavnički (1), Grčki jezik i književnost (12), Latinski jezik i rimska književnost (21), Njemački jezik i književnost (27), Pedagogija (2), Povijest (2), Povijest umjetnosti (21), Ruski jezik i književnost (3), Sociologija (2), Španjolski jezik i književnost (9), Talijanski jezik i književnost (33), Talijanski jezik; smjer: prevoditeljski (10) i Teološko-katehetski studij (16).


Slaganje kvota prema interesu studenata
U prvom upisnom roku popunjena je upisna kvota na jednopredmetnom izvanrednom studiju Informacijske tehnologije (10).
Maturanti su iskazivali najveći interes za izvanredni studij Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja te studij Menadžmenta, dok je manji interes bio za studij Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa, te Primijenjene ekologije u poljoprivredi.
Za drugi upisni rok ostaje slobodnih mjesta na sljedećim jednopredmetnim izvanrednim studijima: Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa (29), Kultura i turizam (18), Menadžment (7), Nautika i tehnologija pomorskog prometa (27), Podvodne znanosti i tehnologije (11), Primijenjena ekologija u poljoprivredi (14) te Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (6).
Studenti prve godine upisivali su se online kako bi bili pošteđeni putovanja, troškova i čekanja u redovima za upise.
Rektorica Dijana Vican rekla nam je kako su ovo očekivani rezultati, očekivan interes maturanata prema kojem su i slagali upisne kvote.
– Ovaj upisni rok studenata prve godine jednopredmetnih i dvopredmetnih studija u najvećem je dijelu upisa prošao očekivano. Posebno smo zadovoljni činjenicom što se povećava broj maturanata kojima je Sveučilište u Zadru prvi izbor za upis. Nakon drugog upisnog roka imat ćemo cjelovitu sliku i putokaz za promjene studijskih programa na kojima se ne popune upisne kvote, istaknula je Dijana Vican.




IZVANREDNI STUDIJI
Za drugi upisni rok ostaje slobodnih mjesta na sljedećim jednopredmetnim izvanrednim studijima: Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa (29), Kultura i turizam (18), Menadžment (7), Nautika i tehnologija pomorskog prometa (27), Podvodne znanosti i tehnologije (11), Primijenjena ekologija u poljoprivredi (14) te Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (6).