Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Team Buterin iz Zadra pobjednik

01.08.2020. 12:03


TURANJ – Pobjednik prvog Memorijalnog turnira »J&J« Turanj 2020. pod motom Zauvik s nama na kojem je sudjelovalo osam momčadi, šest iz Turnja te po jedna iz Zadra i Biograda, je zadarski Team Buterin. Turnir je organizirala novoosnovana udruga Mladi Turanj, a odigran je se u spomen Josipa Bepa Kadiju (19) i Josipa Brkljačića (16), dvojice mladih sportaša iz Turnja koji su 4. svibnja ove godine poginuli kad su automobilom sletjeli u more s Liburnske obale u Zadru. Brkljačić, talentirani mladi nogometaš, igrao je za biogradski Primorac dok je Kadija bio vrlo perspektivan rukometaš, koji je nastupao u više klubova, posljednjih godina u PPD Zagrebu i Maksimiru Pasteli.
– Svatko od mladeži Turnja ima svoju priču i ona je protkana brojnim trenucima koje smo proveli zajedno i nikada ih nećemo zaboraviti. Ono što činimo za života odjekuje u vječnosti. Zato, hvala vam što ste bili s nama, ovo premalo vremena, a sada trčite nekim drugim prostranstvima – kazao je Anđelo Jačan iz udruge Mladi Turnja.
Finalna utakmica bila je spektakl pred oko 400 gledatelja, prava fešta malog baluna začinjena dugotrajnim pljeskom nazočnih za poginule mladiće i fascinantnom bakljadom. Iskusnim nogometnim znalcima, ali sve vremešnijih veteranima domaće Croatije suprotstavila se gotovo golobrada momčad Team Buterin iz Zadra, prijatelji mladića, suputnika Bepa i Josipa, koji je desetak dana nakon teške prometne nesreće preminuo u Općoj bolnici Zadar. Prvo poluvrijeme ponudilo je sjajan mali nogomet te pregršt uzbuđenja i obje strane. U drugom poluvremenu priča se mijenja, Team Buterin priredio je pravi vatromet malog nogometa. Veteranima Croatije ponestaje snage i koncentracije, na vjetrometini je mreža sjajnog vratara Rafe Baričića. Zadarskim mladićima polazi sve za nogom, postižu tri zgoditka za koloplet sreće. Korektna publika velikim pljeskom nagradila je pobjednike, ali i poražene koji su dali posljednji atom snage da brdu povijesni, prvi pobjednici memorijalnog turnira, međutim nisu uspjeli. Kako je rekao Vlado Pirović: Na mladima svit ostaje. U borbi za treće mjesto mladog sastava Primorca i momčadi Mladi Turnja odlučio je rulet šesterca, sreća je bila na strani Biograjaca. Pehare najboljima dodijelio je Marko Kadija, predsjednik NŠK Croatia, stric pok. Josipa Bepa Kadije.


Finale
VETERANI CROATIA 0
TEAM BUTERIN 3
Malonogometno igralište Turanj. Gledatelja 400. Sudac: Ivan Zrilić (Poličnik).
VETERANI CROATIA: Rafo Baričić, Mladen Budanović, Goran Jačan-Pujo, Krešo Mandić, Ivan Matulj-Bakilac, Josip Dadić, Petar Blažević, Mile Batur-Ćeza, Alan Kociper, Vladimir Pirović.
TEAM BUTERIN: David Buterin, Josip Župan (2), Lovre Korljan, Josip Kevrić, Petar Gudelj, Niko Miočić, Roko Žura, Mateo Erlić (1), Roko Ivčević, Jakov Katuša, Ivan Kevrić.